V Slovenijo prihaja venezuelski pisatelj Alejandro Pena Esclusa, strokovnjak za Forum Sao Paulo

V Slovenijo prihaja venezuelski pisatelj, analitik in politik Alejandro Pena Esclusa, ki bo gost na omizjih v Krškem, Ljubljani, Kopru in Slovenski Bistrici. Kot politik je bil v svoji domovini dolgoletni nasprotnik Huga Chaveza in socialistov, zaradi česar je bil tudi zaprt. Alejandro Pena Esclusa je strokovnjak za Forum Sao Paulo, o katerem je napisal pet knjig. Njegova najbolj znana knjiga je “Forum Sao Paulo in kulturna vojna”, ki je bila iz španščine prevedena v angleščino, madžarščino, slovenščino, portugalščino in italijanščino. V slovenščino je prevedena tudi njegova knjiga “Volilne prevare Foruma Sao Paolo”. Vstop na dogodke je prost.

 

 

Nekaj besed o knjigah “Forum Sao Paolo in kulturna vojna” in “Volilne prevare Foruma Sao Paulo”:

“Forum Sao Paulo in kulturna vojna” je delo, ki obravnava vpliv politike na kulturo in umetnost ter raziskuje, kako politični dogodki oblikujejo družbo in identiteto. Esclusa se poglobi v globalne tokove in razkriva, kako lahko kulturna vojna vpliva na naše vsakdanje življenje. Skozi dokaj kratka, a hkrati temeljita poglavja je Esclusa bralcu osvetlil začetke levičarske kulturne vojne in nas popelje vse do današnjega delovanja Foruma Sao Paulo. Pri tem je po vrsti jasno in razločno opisal tudi različne plati kulturnega marksizma in levičarske kulturne vojne, od spolne revolucije do relativizma in ideologije spola. Predgovor k slovenskemu prevodu je napisal Janez Janša.

“Volilne Prevare Foruma Sao Paulo” je knjiga, ki se loteva teme, ki je v današnjem času še posebej aktualna. Esclusa analizira procese in strategije, ki jih nekateri uporabljajo za manipulacijo volilnih rezultatov, s čimer razkriva ozadje političnih igric, ki vplivajo na demokratične procese.

Gostovanje Alejandra Pene Escluse prinaša edinstveno priložnost za raziskovanje in razumevanje kompleksnosti sodobnega sveta ter razpravo o pomembnih vprašanjih, ki nas vse zadevajo.