V SDS ostro nasprotujejo evtanaziji

Potem, ko je Anita Caruso, nova predsednica društva Srebrna nit, včeraj na novinarski konferenci predstavila Zakon o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja in ga posredovala Državnemu zboru, so se danes s sporočilom za javnost oglasili tudi v Slovenski demokratski stranki. Sporočilo objavljamo v celoti:
V Slovenski demokratski stranki ostro nasprotujemo evtanaziji. Predstavniki levih strank pod krinko društva Srebrna nit so v Državni zbor vložili pobudo za začetek zbiranja podpisov za vložitev predloga Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja.
Menimo, da je tema evtanazije občutljiva tema, ki od celotne družbe zahteva široko in temeljito razpravo. Predlog zakona, za katerega je bila v Državni zbor vložena pobuda, pa je bil pripravljen v zelo ozkem krogu posameznikov. Poleg tega, kot smo slišali, predlog zakona niti nima podpore oziroma soglasja zdravniških organizacij.
V Slovenski demokratski stranki vedno smo in vedno bomo zagovarjali svetost življenja, čemur sledi tudi slovenska Ustava, ki govori o nedotakljivosti človekovega življenja.
Evtanaziji v Slovenski demokratski stranki nasprotujemo, smo pa vedno pripravljeni na pogovor o svetosti in nedotakljivosti človekovega življenja. Dejstvo, da je bila pobuda v Državni zbor vložena v času pred veliko nočjo, ko kristjani slavimo Kristusovo vstajenje in večno živjenje, pa ocenjujemo kot nespoštljivo in arogantno.”
Služba za odnose z javnostmi SDS