V pričakovanju finala prestižnega odbojkarskega turnirja v Mežici

Včeraj se je v Mežici začel eden najmočnejših slovenskih turnirjev v odbojki na mivki Mežica Open. Dvodnevni turnir v Mežico privablja najboljše slovenske in tuje odbojkarje, ki si želijo naslova zmagovalca prestižnega tekmovanja in kos lepega nagradnega sklada.
Foto: Facebook

Včeraj dopoldne so odbojkarji odigrali kvalifikacije, zgodaj popoldne pa so se že začele uvodne tekme turnirja, ki so trajale vse do večera. Danes nadaljujejo s četrtfinalom in tekmujejo vse dokler ne bodo okronali ženskega in moškega para zmagovalcev. Lani sta na ženskem turnirju slavili Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar, na moškem pa Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak. Slednjega para na letošnjem turnirju v Mežici ne bomo spremljali, saj se ravno mudita na svetovni seriji na Japonskem, se pa za naslov zmagovalca in lep kos denarne pogače borita Danijel Pokeršnik in Tadej Božnik, ki sta nedavno ubranila naslov državnega prvaka.

Na turnir so prijavljene tudi ekipe iz tujih držav, proti najboljšim slovenskim odbojkarjem se bodo pomerili tekmovalci s Hrvaške in Nizozemske. »Mežica Open je drugi največji slovenski turnir v odbojki na mivki, tako po številu točk kot po denarnem skladu,« pove organizator Robi Stane, denarni sklad v višini 5000 evrov pa je enako razdeljen med ženske in moške ekipe.

Tudi gledalcev se zbere veliko, še posebno ob finalnih tekmah – lansko leto so našteli okoli 500 obiskovalcev in tudi letos pričakujejo podobne številke. Organizatorji upajo, da bo letošnje deževno poletje vsaj ta vikend prizaneslo z lepim vremenom, da se bo lahko danes zvečer pod reflektorji zaključil drugi turnir v odbojki na mivki v Sloveniji.