V pokalnem tekmovanju Fužinar naprej, Peca izpadla

Danes so bile na sporedu tekme prvega kroga nogometnega pokala Pivovarne Union. Od Koroških predatavnikov sta igrala Fužinar in Peca. Ravenčani so v gosteh premagali Tehnotim Pesnico z 1:0, Črnjani pa so z istim izidom doma izgubili z ekipo Maripol Starše. Fužinar je tako ostal edini koroški predstavnik v tem tekmovanju, s tem je tudi potrdil status prve ekipe v koroški regiji.

 

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je nekoliko premešal prvo postavo, priložnost za igro so dobili nekateri igralci, ki v prvenstvu igrajo manj. Ti v prvem polčasu niso uspeli streti odpora motiviranega domačega moštva. Med polčasom je Bukovec opravil tri menjave, kar se mu je v drugem polčasu obrestovalo. V 75.minuti je vratarja Pesnice Uroša Poljanca, ki je pred leti branil za Fužinar, premagal njegov soigralec Matic Mulec. Ta avtogol je tudi odločil zmagovalca, saj se rezultat do konca tekme ni spremenil.

Napeto je bilo tudi v Črni, kjer se je Peca pomerila z vodilnim moštvom 1.lige MNZ Maribor Maripol Staršami. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, v 70.minuti pa je edini gol na tekmi dal Nejc Bohak in popeljal svoje moštvo v naslednji krog. V enakovredni tekmi so imeli več sreče gostje.