V nesreči je umrl 62-letni moški, ki je v domačem gozdu podiral drevesa

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 852 klicev občanov. 220 klicev je bilo interventnih, eden nujen. V zadnjih treh dneh so obravnavali 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 39 prometnih nesreč z materialno škodo. Štirim voznikom, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj, so zasegli vozila. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 29. primerih.

 

 

 

Kriminaliteta

V petek dopoldne so bili obveščeni o vlomu v stanovanje na Vojkovi ulici v Velenju. Storilec je ukradel nekaj gotovine in nekaj vrednejših parfumov. Škodo je lastnikom povzročil še s poškodovanjem vrat.

V Okonini, na območju Policijske postaje Mozirje, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi kletno okno, ni ničesar ukradel.

V Posredi so v petek dopoldne obravnavali nesrečo pri delu. Pri podiranju dreves v gozdu je eno od dreves padlo na 21-letnega moškega in ga hudo poškodovalo. Poškodovani je pri delu uporabljal vsa potrebna zaščitna sredstva. Tuja krivda je izključena.

V istem dopoldnevu so nesrečo pri delu obravnavali tudi v podjetju v Celju, kjer se je pri rezanju letev na krožni žagi, huje poškodoval 22-letni delavec. Tudi v tem primeru smo tujo krivdo izključili.

V soboto dopoldne so obravnavali smrtno nesrečo pri delu. Zgodila se je v gozdu v Trličnem, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina. V nesreči je umrl 62-letni moški, ki je v domačem gozdu podiral drevesa. 62-letnik je z vitlo pripel podrto drevo ter ga s traktorjem vlekel navzdol po gozdu. Med vožnjo se je podrto drevo, ki ga je vlekel, zagozdilo ob drugo še stoječe drevo, pri tem je traktor obrnilo na bok in voznika stisnilo ob
stoječe drevo. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl. Tuja krivda je izključena.

Na parkirišču pokopališča v Žalcu so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je razbil steklo zadnjih vrat in iz vozila ukradel žensko torbico z dokumenti, gotovino in telefonom.

V soboto so bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik v Rogatcu. Storilec je ukradel računalniški monitor, tiskalnik in radio.

V popoldanskih urah so med rokometno tekmo, v Rdeči dvorani v Velenju, obravnavali množično kršitev javnega reda in miru. Skupina zamaskiranih gostujočih navijačev je med tekmo razbila steklena stranska vrata in na silo vstopila v dvorano, kjer so poškodovali nekaj inventarja in uporabili gasilne aparate na prah. Prav tako so poškodovali pet policistov in dve službeni vozili. V omenjenem primeru nadaljujejo z zbiranjem obvestil v
smeri suma storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi ter povzročitve hujše in lažjih poškodb.

V Bovšah so v soboto obravnavali še poskus vloma v stanovanjsko hišo.

V nedeljo so v Celju, na Brodarjevi ulici, obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je lastniku škodo povzročil s poškodovanjem sprednjih vrat.