V nedeljo 557 okužb s koronavirusom, umrlo 25 bolnikov s covidom-19

V nedeljo so v Sloveniji ob 2244 testiranjih potrdili 557 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 868 bolnikov, na intenzivni negi se jih zdravi 135. Iz bolnišnice je bilo odpuščenih 50 oseb, umrlo pa je 25 bolnikov s covidom-19, je vlada sporočila na Twitterju.

Delež pozitivnih testov je bil v nedeljo manjši, saj je bilo v soboto pozitivnih 28 odstotkov testov. A se tega ne gre prehitro veseliti, saj so za nedeljo podatki ponavadi netipični, je na vladni novinarski konferenci opozoril vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Šele v sredo bodo lahko podali bolj realno oceno o tem, če in kako hitro se umirja krivulja širjenja virusa.

Pojasnil je, da pritisk težje bolnih na bolnišnice ostaja močan, žal se povečuje tudi število oseb, ki so zaradi covida-19 umrle. Pričakovati je, da se bo število bolnih in zelo bolnih, ki potrebujejo zdravniško oskrbo, v naslednjih dneh še povečevalo.

“Danes je bolj kot kadarkoli prej ključno, da prav vsi upoštevamo samozaščitne ukrepe in na ta način pomagamo zdravstvenim delavcem pa tudi vsem ostalim, ki vsakodnevno počno vse, kar je v njihovi moči, da bi pomagali obolelim za covidom-19,” je še povedal Kacin.

Več preberite TUKAJ.