V Narodnem domu Mežica v petek drama Naše skladišče

V petek, 2. 2. 2024 ob 19.30, bo v Narodnem domu Mežica na sporedu tretja abonmajska predstava drama Naše skladišče v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj.

Skozi humoren in komunikativen dramski slog spremljamo zgodbe žensk, ki so nosilke glavne in še preveč boleče aktualne tematike izkoriščanja ženske delovne sile, katera je zavoljo preživetja primorana žrtvovati svoje zdravje, lepoto, dušo, odnose in družinsko ter družbeno življenje. Posledice ustroja kapitalističnega sistema, ki uničuje kakršnokoli perspektivo po boljšem, se tako odražajo na razvoju življenja posameznih dramskih junakinj in junakov, ki kljub upornemu značaju težko ubežijo manipulaciji sistema. V ospredju je tako mali človek. Ki je mogoče premajhen za veliko zgodbo o uspehu, za veliko zgodbo na gledališkem odru. A ta ‘mali človek’ vztrajno in iskreno vztraja in deluje, da bodo nekoč in nekje prihodnje generacije živele bolje in drugače.«

Avtorica: Tjaša Mislej

Igrajo: Vesna Pernarčič, Vesna Slapar, Vesna Jevnikar, Darja Reichman, Miha Rodman, Blaž Setnikar, Borut Veselko, Aljoša Ternovšek, Miranda Trnjanin k. g.

Režiserka: Mateja Kokol

 Nagrade: Nagrada Slavka Gruma 2020

Dramsko besedilo je bilo umeščeno tudi v maturitetni program za gimnazije 2024.

Cena za izven je 20€

Informacije in nakup vstopnic: www.narodnidommezica.si