V Mežici je neznani storilec iz odklenjenega stanovanja odtujil mobilni telefon, kovček z orodjem in gotovino

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 727 klicev občanov. 203 klicev je bilo interventnih. 49 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 76 s področja prometne varnosti in 52 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

Policisti so obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, pet z lažjimi telesnimi poškodbami in trinajst v katerih je nastala materialna škoda. Enega voznika so policisti pridržali.

V nedeljo smo obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Prva se je zgodila že v soboto okoli 20. ure v Mozirju in je bila prijavljena v nedeljo s strani zdravnika iz SB Celje. V prometni nesreči je bil udeležen 32. letni voznik motornega kolesa, ki je v Mozirju v glavnem krožišču zaradi spolzkega vozišča izgubil oblast nad motornim kolesom in padel po vozišču. Voznik je zdravniško pomoč iskal naknadno, kjer je bilo ugotovljeno, da se je huje telesno poškodoval in ostal na zdravljenju v SB Celje.    

Drugo prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo obravnavali nekaj pred 16. uro v Kamni gori na območju Slovenskih Konjic. V prometni nesreči je bil udeležen 39. letni voznik mopeda, ki je v Žički kartuziji zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču in se huje telesno poškodoval. Voznik je ostal na zdravljenju v SB Celje.  

V nedeljo nekaj po 18. uri so celjski policisti ustavili 39. voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal 0,68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 20. uri so žalski policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 58. letni voznik osebnega vozila, ki je v krožišču v Žalcu trčil v prometni znak. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 1.04 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog.

Danes zjutraj nekaj pred 02. uro so policisti Postaje prometne policije Celje, v Celju ustavili 39. voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal 0,64 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti pridržali in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršenja javnega reda in miru smo 22 krat intervenirali na javnih krajih in 7 krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo tri kršitelje.

Kriminaliteta

Petek, 4.11.2022

Neznani storilec je na parkirišču v Pečovniku poskušal vlomiti v vozilo.

V Mežici je neznani storilec iz odklenjenega stanovanja odtujil mobilni telefon, kovček z orodjem in gotovino.

Na območju Šempetra v Savinjski dolini je neznani storilec poškodoval stekla in žaromete na parkiranem osebnem vozilu.

Sobota, 5.11.2022

V noči iz petka na soboto je neznani storilec v Skornem iz delovnega stroja odtujil gorivo.

V Celju je neznani storilec preko noči poskušal vlomiti v prostore tržnice.

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo.

V Laškem sta neznana storilca vlomila v električno omarico podjetja, kjer se je sprožil alarm in s kraja pobegnila.  

V Velenju in Topolšici je neznani storilec prerezal pnevmatiko na parkiranem vozilu.

Na Šolski ulici v Šempetru v Savinjski dolini je bilo odtujeno neregistrirano motorno kolo znamke Beta 300 RR – cross, rdeče barve, star 2 leti.

Nedelja, 6.11.2022

Na Čopovi ulici v Žalcu je neznani storilec v času od sobote zvečer do nedelje dopoldan vlomil v  kolesarnico in v skupne prostore stanovanjskega bloka. Z vlomom je povzročil materialno škodo.

V Vrbju – občina Žalec je neznani storilec vlomil v lokal od koder je odtujil več brezalkoholnih pijač.

Prav tako je neznani storilec na območju Drešinje vasi poskušal vlomiti  v skladiščne prostore podjetja in povzročil materialno škodo.  

Ilegalne migracije

V petek ob 11.30 uri so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli prometa v kraju Imeno ustavili voznika osebnega vozila, državljan Rusije, kateri je v vozilu prevažal dva državljana Rusije. Policisti so ugotovili, da sta sopotnika ilegalno vstopila v R Slovenijo na območju PU Novo mesto. Tujca sta zaprosila za azil in bila nastanjena v azilni dom. Zoper voznika so policisti uvedli postopek o prekršku.  

V petek nekaj pred 22. uro so pripadniki Slovenske vojske v Trličnem, območje Rogatca, ustavili šest državljanov Kube, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Postopek so prevzeli policisti, kjer so tujci zaprosili za mednarodno zaščito in bili nastanjeni v azilni dom.

V nedeljo nekaj pred 17. uro so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Celje, v Šentrupertu pri Braslovčah pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila, kateri je v vozilu prevažal dva državljana Maroka. Policisti so ugotovili, da sta tujca prišla v Slovenijo iz Madžarske. Tujca sta zaprosila za mednarodno zaščito in bila nastanjena v azilni dom.

PU Celje