V Laškem zjutraj obravnavali voznika, ki je vozil prehitro in pod vplivom alkohola

Prekomerna hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki najhujših prometnih nesreč. Če je pri voznikih prisoten še alkohol, je še toliko hujše. Na območju Policijske uprave Celje praktično ni dneva, da ne bi zaznali voznikov, ki vozijo z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola.

 

Laški policisti so danes zjutraj ustavili voznika, ki je v naselju prekoračil hitrost. Med postopkom so ugotovili, da je vozil tudi pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj manj kot promilo in pol alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Voznik je imel na vozniško dovoljenje zaradi preteklih prekrškov že vezan ukrep in sicer prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve. Vozniku so izdali plačilni nalog, sledi še obdolžilni predlog. Vse voznike znova opozarjamo naj bodo v prometu odgovorni, naj spoštujejo cestno prometne predpise in naj bodo spoštljivi do ostalih udeležencev cestnega prometa.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo včeraj, okoli pol osmih zjutraj, obravnavali v krožišču v Slovenj Gradcu. Voznica osebnega vozila je izsilila prednost peški in trčila vanjo. Peška se je v trčenju lažje poškodovala. Voznici osebnega vozila smo izdali plačilni nalog.

PU Celje