V Koroškem domu starostnikov Črneče odsvetovani obiski na oddelku B2

Koroški dom starostnikov Črneče je objavil obvestilo, v katerem zaradi poslabšanja epidemiološke slike v državi do preklica odsvetuje obiske na oddelku B2. Prav tako so še vedno do preklica prepovedani obiski v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Izjeme so: zdrav starš ob hospitaliziranem otroku, svojec kritično bolnega ter partner pri porodu-zanje so možni obiski s posebnim dogovorom z zdravnikom na oddelku.
Obvestilo vodstva Koroškega doma starostnikov objavljamo v celoti:
SPOŠTOVANI SORODNIKI IN PRIJATELJI NAŠIH STANOVALCEV!
Epidemiološka slika v državi in lokalnem okolju se hitro poslabšuje, zato je naša skupna naloga, da storimo vse, kar je v naši moči, da zaščitimo naše stanovalce in vaše najdražje.
Do razjasnitve epidemiološke slike v našem domu vam sporočamo, da so do preklica odsvetovani obiski na oddelku B2, v neodložljivem primeru, pa lahko pride na obisk ena zdrava oseba ki uporablja svojo FFP2 masko.
Obiskovalce na ostalih oddelkih prosimo, da upoštevate priporočene ukrepe za preprečevanje prenosa okužb z virusom SARS-CoV-2:
– ob vstopu v Dom si razkužite roke;
– na obiske prihajajte izključno zdravi,
– priporočamo vam pravilno uporabo kirurške zaščitne maske IIR ali FFP2 ves čas zadrževanja v prostorih Doma,
– priporočamo izvedbo obiska na zunanjih površinah Doma v kolikor to dopušča zdravstveno stanje stanovalca in vremenski pogoji v času obiska;
– v času obiska vzdržujte medosebno razdaljo 1,5 m;
– priporočamo največ 2 zdrava obiskovalca sočasno.
V kolikor ste bili v rizičnem stiku ali na področju, kjer je povečano tveganje za okužbo z virusom SARS-CoV-2, se prosimo vzdržite obiska za 7 dni in opazujte svoje zdravstveno stanje.
S skupnimi močmi skušajmo storiti vse za zdravje naših stanovalcev.