V Dobji vasi, Velenju in v Celju so imeli trije vozniki 0,70 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 752 klicev občanov. 211 klicev je bilo interventnih, 2 nujna. 55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 85 s področja prometne varnosti in 61 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali 4 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 33 prometnih nesreč z materialno škodo. Obravnavali so tudi štiri voznike, ki so vozili krepko pod vplivom alkohola. V Šentjurju je imel voznik 1.15 miligramov alkohola v litru
izdihanega zraka, v Dobji vasi, Velenju in v Celju pa so imeli trije vozniki 0,70 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Dva voznika so pridržali do streznitve, vsem so začasno odvzeli vozniška dovoljenja, sledijo obdolžilni predlogi.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petnajstkrat.

Kriminaliteta

Minuli konec tedna so obravnavali štiri sume storitev kaznivih dejanj nasilje v družini. Štirim osumljenim smo izrekli ukrepe prepovedi približevanj, sledijo kazenske ovadbe.

Od petka do včeraj so obravnavali dve nesreči na smučiščih. Na Rogli se je huje poškodoval 38-letni smučar, v katerega je trčil neznani smučar, ki je po trčenju odpeljal naprej.

Na Golteh je padel mladoletni deskat in se lažje poškodoval.

Na parkirišču Škapinove ulice v Celju je neznani storilec z dveh vozil ukradel katalizatorja.

V Šmarju pri Jelšah je neznani storilec iz zabojnika ob trgovini ukradel 77 plinskih jeklenk.

S tovornega vozila parkiranega na parkirišču v Žalcu je neznani storilec ukradel obe registrski tablici.

V soboto popoldne so PU Celje iz trgovine v Slovenskih Konjicah obvestili, da sta neznanca iz trgovine odpeljala dva polna vozička različnih artiklov, ki jih nista plačala. Prav tako so jim posredovali registrsko številko vozila s katerim sta se odpeljala. Vozilo, v katerem sta bila moški in ženska ter trije otroci, vsi doma z območja PU Novo mesto, so ustavili v Šempetru. Ukradene stvari so jim zasegli, sledi kazenska ovadba.

V noči iz sobote na nedeljo so v Velenju obravnavali vlom v gostinski lokal, od koder je neznani storilec ukradel več cigaret.

V Velenju je bilo vlomljeno še v starejšo, nenaseljeno stanovanjsko hišo, od koder je neznani storilec ukradel kolo z motorjem, znamke Tomos.

V Dobležičah, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.