V Dobji vasi je bilo v večernem času vlomljeno skozi okno v prostore podjetja, iz katerega je bila odtujena gotovina

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 218 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih. 16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije klici s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost
Na območju PU Celje smo obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč z materialno škodo. Dvema voznikoma so policisti zasegli vozili, ker nista izpolnjevala pogojev za vožnjo.

V Šeščah pri Preboldu so policisti včeraj ob 07. uri obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča v jarek. Voznik se je lažje telesno poškodoval.
Drugo prometno nesrečo so policisti obravnavali v Parižljah v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila. Prometno nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila zaradi izsiljevanja prednosti vozniku osebnega vozila. Povzročiteljica je bila lažje telesno poškodovana.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali osemkrat, enega kršitelja smo pridržali.  

Kriminaliteta
V Celju so policisti obravnavali poškodovanje osebnega vozila, katerega je storilec v garažni hiši poškodoval z ostrim predmetom.

Celjski policisti so na Cankarjevi ulici obravnavali poškodovanje dvoriščnih vrat.

Mozirski policisti so na območju Ljubije obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v katero je storilec vlomil skozi pritlično okno iz katere je odtujil nakit.

V Dobji vasi – Ravne na Koroškem, je bilo v večernem času vlomljeno skozi okno v prostore podjetja iz katerega je bila odtujena gotovina.

Preko noči je bilo v Velenju vlomljeno skozi vhodna vrata podjetja za prodajo prehrambnih izdelkov, kjer je storilec odtujil menjalni denar.

Preko noči je v Nazarjah neznani storilec vlomil v gostinski lokal iz katerega je odtujil menjalni denar, cigarete in nekaj alkoholnih pijač.  

Požar
V Marija Gradcu na območju Laškega so policisti obravnavali požar na vozilu, do katerega je prišlo zaradi napaka ne električni napeljavi. Tuja krivda je izključena, nastala je samo materialna škoda.

PU Celje