V Avstriji vedno več okuženih, nekaj tudi na avstrijskem Koroškem

V Avstriji so v zadnjem dnevu zabeležili 134 novih okužb z novim koronavirusom, je danes sporočilo notranje ministrstvo. Največ primerov okužbe, 60, je bilo na Dunaju, sledi Zgornja Avstrija s 23 in Spodnja Avstrija z 22 primeri. Zaradi naraščanja okužb v Evropi in svetu od ponedeljka stopajo v veljavo nekatere omejitve pri vstopu v državo.

V avstrijski prestolnici, kjer beležijo največ novih okužb, se je število okuženih oseb v zadnjih 24 urah povzpelo na 4840. Do večine okužb je prišlo znotraj družine ali na delovnem mestu, je sporočil krizni štab na Dunaju.

Nove okužbe so sicer zabeležili v vseh zveznih deželah. Na Tirolskem so zabeležili enajst primerov okužbe, na Predarlskem deset, Gradiščanskem tri, na avstrijskem Koroškem in Solnograškem po dve in na avstrijskem Štajerskem eno, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po podatkih notranjega ministrstva so doslej v Avstriji potrdili 20.472 primerov okužbe z novim koronavirusom. Zaradi covida-19 je umrlo 712 ljudi, 18.209 pa jih je ozdravelo. Do danes so v državi zabeležili 1551 aktivnih okužb.

V bolnišnicah se trenutno zdravi 97 ljudi, od teh jih je 15 na intenzivni negi, še navaja APA.

Več preberite TUKAJ.