Tin Kuzma: Verjamem, da lahko z vztrajnostjo, trdim delom in skupnim naporom dosežemo naše cilje

Ta vikend se pričenja spomladanski del prvenstva v 3.SNL vzhod. Korotan na prvi tekmi gostuje na Ptuju pri Dravi, ki je vodilna ekipa lige. Prevaljčani so v minulih dveh mesecih odigrali kar nekaj prijateljskih tekem, med drugim so premagali tudi člana avstrijske Koroške lige Velikovec in ATSV Wolfsberg. Jesenski del prvenstva je bil zelo uspešen, Korotan se z istim številom točk kot tretjeuvrščeno Krško nahaja na četrtem mestu. Trener Korotana Tin Kuzma je pred nadaljevanjem prvenstva za naš portal povedal naslednje:

 

“Glede na priprave in prihode igralcev smo optimistični glede prihajajočega spomladanskega dela sezone. Ciljamo kar se da visoko in da ponovimo uspešen jesenski del sezone. Naša ekipa je polna motiviranih igralcev, ki so na igrišču pripravljeni dati vse od sebe.
Kar zadeva prestopni rok, smo imeli nekaj pomembnih prihodov in odhodov. Med pomembnejšimi prihodi je vezist Žiga Krebsa, ki bo dodal več možnosti in raznolikost na sredini igrišča. Mladi in perspektivni igralci iz Koroške zagotovo prinašajo svežino in energijo v ekipo (Dejan Fink, Tomaž Dover, Nal Podlesnik itd.). Njihovo sodelovanje bo ne le okrepilo člansko moštvo, ampak tudi povečalo konkurenco, kar je vedno dobro za dvig ravni igre. Posebej obetavno je, da se bodo lahko še dodatno razvijali v mladinskem moštvu U19.
Našo ekipo sta zapustila Kan Kovač in Matija Jezernik, katerima želim vse najboljše v nadaljnji karieri. Z odhodom Kana so se odprle priložnosti za druge igralce, da prevzamejo odgovornost in se izkažejo na igrišču. Verjamem, da imamo v ekipi dovolj talenta in zagnanosti, da nadomestimo njegovo odsotnost.
Nejc Mori je odšel na polletno posojo v Mežico, da bi dobil več igralnega časa in priložnost za razvoj. To je odlična priložnost za njegov osebni napredek in pridobivanje dragocenih izkušenj na igrišču.
V soboto nas čaka pomemben dvoboj proti Dravi in odlična priložnost, da se dokažemo. Čeprav gre za težko gostovanje proti prvouvrščeni ekipi, verjamem, da imamo kakovost in potencial, da se zoperstavimo in dosežemo pozitiven rezultat. Pomembno je, da gremo v dvoboj z veliko mero korajže in samozavesti. Skupaj kot ekipa se moramo osredotočiti na našo igro, slediti taktičnim navodilom in pokazati kaj znamo.
Menim, da smo dobro pripravljeni na izzive, ki nas čakajo. Močno si želimo uspeha v spomladanskih tekmah. Verjamem, da lahko z vztrajnostjo, trdim delom in skupnim naporom dosežemo naše cilje.”