Tamara Vonta kljub poslovniškim določilom noče sklicati nujne seje Odbora za kulturo

V Poslanski skupini SDS smo 8. novembra na predsednico Odbora za kulturo Tamaro Vonta naslovili zahtevo za sklic nujne seje odbora, na kateri bi obravnavali točko z naslovom »Dejanja na področju medijev in kulture, ki načrtno stopnjujejo sovražnost, spodbujajo nasilje in napade proti posameznikom na podlagi njihovih vrednot, prepričanj ali svetovnega nazora«.
Poslovnik Državnega zbora v drugem in tretjem odstavku 48. člena določa, da mora biti nujna seja izvedena v 14 dneh po vložitvi zahteve poslanske skupine. Poslovnik tudi določa, da se seja, sklicana na podlagi zahteve, lahko izvede po poteku tega roka samo s soglasjem vlagatelja zahteve. Vendar pa do današnjega dne, torej 14 dni po vložitvi zahteve, predsednica odbora, sicer članica Gibanja Svobode, seje še vedno ni sklicala.
V Poslanski skupini SDS smo mnenja, da je problematika, ki smo jo izpostavili v zahtevi za sklic nujne seje več kot potrebna obravnave. Zaradi fizičnega napada na našega poslanca mag. Branka Grimsa pred državnim zborom konec oktobra in zaradi verbalnih napadov, žaljenja in pljuvanja poslank in poslancev, menimo, da je skrajni čas za skupno in hitro ukrepanje.
Zaradi vsega navedenega smo na predsednico odbora naslovili poziv, naj ne krši določb Poslovnika Državnega zbora in na podlagi naše zahteve v najkrajšem času skliče nujno sejo Odbora za kulturo.
Celoten poziv se nahaja TUKAJ.