Ta vikend v Slovenj Gradcu rokometni spektakl

V soboto in nedeljo, 14. in 15. maja, bo Slovenj Gradec gostil zaključni turnir Pokala Slovenije, za kar so z odličnim sodelovanjem poskrbeli domači RK Slovenj Gradec, Mestna občina Slovenj Gradec ter dva udeleženca pokalnega turnirja, RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje. Vsi skupaj so namreč ugotovili, da je združevanje in sodelovanje tisto, ki lahko slovenskemu rokometu zagotovi svetlo prihodnost in ta turnir bo pravi pokazatelj tega. V prvem polfinalu se bosta ob 17.uri pomerila RK Dobova in RD Urbanscape Loka, v drugem, ki se bo začel ob 20.uri, pa RK Velenje in RK Celje Pivovarna Laško. V nedeljo bosta ob 15.uri poraženca polfinalnih tekem igrala za tretje mesto, zmagovalca polfinalnih tekem pa se bosta ob 17.30 uri pomerila v finalu.

 

Spoznajmo gostitelja: MO Slovenj Gradec

Rokomet se v Slovenj Gradcu igra že zelo dolgo, leta 2024 bodo v Slovenj Gradcu praznovali kar 70. obletnico igranja rokometa in letošnji zaključni turnir Pokala Slovenije je tako nekakšna uvertura v neko novo obdobje za koroški rokomet, ki je vedno bil pomemben del v razvoju slovenskega rokometa. Vse se je začelo že davnega leta 1919, ko se je z ustanovitvijo društva Sokol v Slovenj Gradcu začelo organizirano strokovno delo na telesnokulturnem področju.

Slovenj Gradec, sedež edine mestne občine in center Koroške regije, je tudi slovenski sinonim za kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom. Svoj pečat so v zibelki kulture pustili izjemni ustvarjalci, med drugimi se je njihova tradicija pretočila v mednarodnoodmevno dejavnost Koroške galerije likovnih umetnosti. S prireditvami pod pokroviteljstvom Združenih narodov, se je mesto uveljavilo daleč preko meja domovine in leta 1989 postalo prepoznavno kot mesto glasnik miru.

Rojstno mesto svetovno znanega skladatelja Huga Wolfa je v svojem starem jedru ohranilo prvotno srednjeveško zasnovo, zaradi česar je danes pomemben urbanistični spomenik. A
prebivalcem in obiskovalcem prijazno mestno okolje je zgolj del sveta ob reki Mislinji – podeželsko zaledje je namreč tod ohranilo velik del starodavne prvinske lepote, zato v vseh letnih časih mikavna neokrnjena narava kar vabi k sprostitvi. Zeleno okolje nudi
številne možnosti za športne in rekreacijske užitke. Pohodniške in kolesarske poti presenečajo s čudovitimi razgledi in slikovitimi panoramami, ob njih pa turistične kmetije in stare gostilne poskrbijo za razvajanje brbončic ter prava kulinarična doživetja. Mesto v kotlini med Pohorjem in Uršljo goro, poznano tudi kot središče sveta, s svojim posebnim značajem in bogato tradicijo navduši prav vsakogar.

Verjamemo, da bo navdušil tudi vse nas in da bomo v skupnem sodelovanju poskrbeli, da se bodo na zaključnem turnirju vsi udeleženci, navijači ter ostali obiskovalci počutili izjemno ter da bo tekmovanje organizirano na najvišjem možnem nivoju.