Suhodolčan je že zmagal, na potezi sta Dragić in ekipa

Medtem ko slovenska košarkarska reprezentanca podira vse rekorde, premaguje najmočnejše in je le še eno tekmo oddaljena od naslova najboljše evropske košarkarske ekipe, v javnosti odmevata tudi nova knjiga in film koroškega pisatelja in košarkarskega entuziasta Primoža Suhodolčana.

“Vse, kar je zapisano, je resnica, samo resnica in nič kaj drugega kot resnica,” je Suhodolčan zapisal ob sliki z Goranom Dragićem na Facebooku. Skupaj sta prebirala novo Suhodolčanovo resnično pravljico, ki govori o kapetanu slovenske reprezentance Goranu Dragiću. Z ilustratorjem Matejem de Ceccom sta ustvarila legendo o zmaju, prepoznajo pa se biografski elementi iz življenja Gorana Dragića. Gogi the Dragon, kot ima vzdevek v knjigi, je napisal uvodnik in nagovor v pravljico.

Pred kratkim se je po slovenskih dvoranah in kinematografih začel vrteti tudi Suhodolčanov film Košarkar naj bo!. Film je nastal po eni najuspešnejših in najbolj priljubljenih mladinskih knjig v Sloveniji in že prejema nagrade. Na Festivalu slovenskega filma je prejel nagrado Vesna za najboljšo scenografijo, po izboru občinstva pa naslov najboljšega slovenskega celovečernega filma, kar je izjemen uspeh. Primož Suhodolčan in njegova ekipa so že zmagali, na vrsti je slovenska ekipa s kapetanom Goranom Dragićem.