Stop lažnim novicam, ki jih širijo osrednji mediji: Cepljenje maturantov je črno na belem predlagala šolska stroka

V medijih je veliko razburjenje poskrbela odločitev vlade, da na prednostni seznam za cepljenje doda tudi maturante. Osrednji mediji so že skočili v zrak in spet pričeli pisati še eno izmed svojih teorij o katastrofalni odločitvi trenutne vlade. A se je izkazalo, da je prednostno cepljenje maturantov zahtevala šolska stroka. To dokazuje tudi dokument Državne komisije za splošno maturo, ki smo ga prejeli v uredništvo.

Ne mine eno umetno ustvarjanje afere s strani slovenskih dominantnih medijev glede vladnih odločitev o sprejemanju epidemioloških ukrepov za zajezitev covid-19. Sedaj so ustvarili problem, da si je sedanja vlada preprosto izmislila, da se morajo prednostno cepiti vsi letošnji maturantje. A smo v naše uredništvo dobili dopis, da je vlada le izpolnila zahtevo stroke. Tako so se dne 26. marca 2021 na 9. redni seji dobili člani Državne komisije za splošno maturo.

Po njihovih zbranih informacijah ravnateljev, učiteljev ter učencev uživa pobuda komisije med omenjenimi deležniki prepoznavno podporo. Zato si tudi v komisiji prizadevajo, da bi lahko letošnjo maturo izpeljali tako, da jo bodo opravljali dijaki zaključnih letnikov v šoli. S tem pa morejo upoštevati tudi epidemiološke ukrepe za varno izvajanje mature. V dopisu člani navedejo, da se bo lahko mature udeležil le izrecno zdrav dijak. Le ta mora obvestiti pristojne na šoli, če je bil morebiti v stiku s okuženo osebo. V tem primeru mora dijak ostati doma v karanteni. Ne smemo pozabiti, da imamo v Sloveniji 4 tisoč dijakov, ki se pripravljajo na maturitetni izpit. Sedaj obstaja rešitev, da se jih za njihovo varno izvedbo mature prednostno cepi. V primeru, da večina od 4 tisoč dijakov ne bi bila cepljena, bi se lahko zgodila nova velika žarišča okužb.

Več preberite TUKAJ.