Smučišče Kope cenejše za več kot 1,7 milijona

Smučišče Kope bo s tretjo dražbo 29. maja zopet naprodaj, izklicna cena je določena pri 1,62 milijona evrov. Od prve dražbe lanskega marca se je izklicna cena znižala za več kot 1,7 milijona evrov.

Največje in najbolj priljubljeno koroško smučišče se bo v okviru stečajnega postopka podjetja GTC Kope konec maja na dražbi prodajalo tretjič. Naprodaj je celotno smučišče, katerega najemnik je od začetka stečaja slovenjgraško podjetje Vabo. Pod celotno smučišče spadajo žičnice, stroji, razne naprave, zasneževalni sistem, restavracija in drugo. Na prvi dražbi, ki je potekala 29. marca 2018, je izklicna cena znašala 3,4 milijone evrov, 30. avgusta 2018 pa se je zviševanje izklicne cene začelo pri 2,38 milijonov evrov. Tretja dražba je načrtovana 29. maja, izklicna cena pa je določena pri 1,62 milijona evrov.

Kope privabljajo številne obiskovalce iz vse Slovenije in tujine

Kope so ena najpomembnejših točk koroškega turizma. Najbolj zaživijo v času smučarske sezone, a tudi ponudba letnih aktivnosti na pohorskih strminah je pestra. Ko ni snega, Kope privabijo številne kolesarje in pohodnike, urejeno je tudi igrišče za vedno bolj priljubljeno športno igro disk golf, na voljo so športne površine za odbojko na mivki in nogomet, najmlajši obiskovalci se lahko sprostijo v igralnem parku na prostem.

Pomembnosti in uspešnosti smučišča se zavedajo tudi koroški župani in k temu primerno tudi pristopajo. »Zasebniku se lahko samo zahvalim, da je ugriznil v to jabolko in prevzel glavnino zimskega turizma vseh dvanajstih koroških občin. Sami pomagamo, kolikor lahko; pred leti smo do vznožja kop zgradili 12 kilometrov sodobne cestne infrastrukture, da je vožnja do smučišča tudi v neprijaznih zimskih razmerah varna. Želeli pa bi si, da bi se zimski turizem, ki ga trenutno na Koroškem najbolj izkoriščamo, razvil tudi v poletnem času,« je lansko leto v intervjuju za tednik Demokracija turizem na Kopah komentiral župan Vuzenice Franjo Golob.

NK