Slovenski volivci vse bolj naklonjeni strankam, ki bi se povezovale v razvojno koalicijo

Po najnovejših rezultatih Parsifalove raziskave javnega mnenja veliko rast beležijo stranke, naklonjene sodelovanju in povezovanju v razvojni koaliciji. Takšni rezultati nakazujejo, da je dobršnemu delu sodelujočih v anketi pomembno, da stranka, ki ji bodo zaupali svoj glas v Državnem zboru, deluje konstruktivno. Stranke na levici, ki delujejo načrtno izključevalno, ne beležijo omembe vredne rasti. Med strankami še vedno vodi Slovenska demokratska stranka.

Po zadnjih javnomnenjskih raziskavah, ki jih je za Nova24TV opravila agencija Parsifal, bi svoj glas na volitvah največ ljudi zaupalo SDS. Največjo desnosredinsko stranko v državi bi podprlo 15,4 odstotka vprašanih. Na drugem mestu z 10,8 odstotki glasov sledi SD, nato z 8,5 odstotki Levica. LMŠ bi dobila 7,7 odstotkov glasov, Gibanje Povežimo Slovenijo 4,6 odstotkov glasov, SAB 4,1 odstotek glasov, SNS 3,3 odstotke glasov, NSi 2,7 odstotkov glasov, ravno toliko tudi DeSUS, Naša Dežela 2,3 odstotke glasov, Pirati 1,5 odstotkov, SMC 1,1 odstotek, Dobra država 0,8 in Z.Dej 0,2 odstotka glasov.

Nobene od naštetih glasov ne bi podrlo 11,5 odstotkov vprašanih, 8,4 odstotkov vprašanih ne bi šlo na volitve, neko drugo stranko bi podprlo 0,6 odstotka vprašanih, medtem ko 13,9 odstotkov vprašanih ne ve, katero stranko bi podprlo. Delež neopredeljenih volivcev predstavlja 34,4 odstotka vprašanih.

Vir: Parsifal

Več preberite TUKAJ.