Serija Enduro World Series se vrača na Peco in Jamnico

Serija Enduro World Series bi zlahka označili za svetovni pokal v enduru, eni najbolj atraktivnih disciplin gorskega kolesarstva. Na Koroško prihajajo tekmovalci iz več kot 40 držav, poleg dirkanja v izbrani kategoriji EWS jih pričakuje še festival Black Hole Bike Fest ter seveda vsa lepota te dežele. EWS Peca/Jamnica – skupaj z ločeno dirko EWS-E za ljubitelje e-koles – poteka od 16. do 19. junija na prizoriščih v Avstriji in Sloveniji.

 

V svetu gorskega kolesarstva ima Koroška – na obeh straneh meje – poseben status.
Kolesarski park MTB ZONE Bikepark Petzen ter znameniti Flow Country Trail je svetovno znan in dejansko ga obiskujejo kolesarji iz vseh koncev našega planeta. Enako velja za enoslednice na Jamnici, kjer je središče izredne mreže naravnih gorskokolesarskih poti.

»Gorsko kolesarjenje ima veliko disciplin in variacij, ampak pri nas se bo vsak počutil tako, kot da so poti narejene posebej zanj. Celotna kolesarska mreža obsega približno 900 kilometrov poti, vključno s kolesarskimi parki, pump tracki in številnimi posebnimi potmi. Na Južnem Koroškem ponujamo resnično neomejen izbor gorskokolesarskih možnosti, skoraj ideal v tem športu,« je povedal Robert Karlhofer, generalni direktor organizacije Tourismusregion Klopeiner See – SüdkärntenGmbH.

»Izredne poti in čudoviti razgledi s Pece delajo to destinacijo nebesa za gorske kolesarje. Ne vozimo pa se samo po pobočjih gore, ampak tudi znotraj nje. S kolesarskim raziskovanjem nekdanjih rudniških tunelov rudnika Mežica boste v podzemlju prečkali mejo dveh držav, prav tako pa tudi mejo svoje domišlije,« je še dodal Karlhofer.

Peca in Jamnica sta EWS gostila že leta 2018, in že takrat so naravne kulise, neokrnjena
narava in dobro zgrajene poti navdušile kolesarje. Letos se na prizorišče vrača 350 vrhunskih tekmovalcev v enduru, pred njimi pa je 50 kilometrov poti in približno 2000 višinskim metrov dnevno. V kategoriji amaterjev se pričakuje še dodatnih 400 nastopajočih. V programu festivala Black Hole Bike Fest je tudi dirka EWS-E za ljubitelje e-kolesarjenja ter mednarodna dirka EWS Kids Race, ki je seveda namenjena mladim. Registracije za amaterske kategorije in otroško dirko so še vedno odprte na www.enduroworldseries.com. V okviru festivala bo potekal tudi nastop akrobatskih jadralnih padalcev, v soboto in nedeljo zvečer pa sta na programu zabavi na prostem.