Rudar premagal Fužinar s 3:2

V 12. krogu 2.SNL je ravenski Fužinar v Velenju izgubil z domačim Rudarjem s 3:2. Kakšnih 180 gledalcev je videlo zanimivo tekmo, pet zadetkov, veliko priložnosti ter dve dosojeni enajstmetrovki v korist Rudarja. Zmaga domačih je sicer zaslužena, saj so imeli več priložnosti. Vendar se ne moremo znebiti vtisa, da je bila dosežena tudi s pomočjo glavnega sodnika Gergiča, ki je Velenjčanom podaril drugo enajstmetrovko. To v letošnji sezoni ni prvič, podobne napake v škodo Fužinarja smo videli v Dobu, Kranju ter na predzadnji domači tekmi proti Aluminiju.

 

Ravenčani so že v 9.minuti povedli. Plaznik se je lepo prebil mimo dveh igralcev Rudarja ter podal na nasprotno stran Cenerju, ki je z odmerjenim udarcem v dolgi kot premagal domačega vratarja Biuka.

Pet minut kasneje je Cener preigral tri domače igralce ter podal Maksimoviću, ta pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol.

Sledile so minute Rudarja, ki so si pripravili tri priložnosti. Vselej se je izkazal vratar Fužinarja Marčič, ki je s panterskimi reakcijami ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Še posebej se je izkazal v 26.minuti, ko je obranil enajstmetrovko, ki jo je streljal Kosić. Predhodno je Plaznik nepotrebno igral z roko.

V 39.minuti pa so Velenjčani le izenačili. Po predložku z leve strani je zadel Kosić.

V drugem polčasu sta najprej zapretila Omladič in Bičanić. Prvi strel je Marčič odbil v kot, po kotu pa je strel Bičanića zaustavila prečka.

v 50.minuti pa smo videli lep protinapad Fužinarja. V stoodstotni priložnosti se je znašel Offei, a je zadel le stranski del mreže.

Rudar je povedel v 53. minuti, ko je sodnik Gergič ‘remplanje’ Jovanovića in Vujičića ocenil kot prekršek branilca Fužinarja in pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Pejović.

Vodstvo domačih je trajalo le tri minute. Po akciji Cenerja je v 56. minuti izenačil Zubanović.

Domači so nato preko Kosića zapravili dve lepi priložnosti. Potem pa se je v 76.minuti Baruca ‘sprehodil’ mimo treh obrambnih igralcev Fužinarja in zadel dolgi kot Marčičevih vrat. Obramba Fužinarja je bila pri tem zadetku premalo odločna, agresivna.

Do konca tekme večjih priložnosti ni bilo, ostalo je pri rezultatu 3:2 za Rudar.

Rudar je sedaj s trinajstimi točkami na devetem mestu, Fužinar je s točko manj dvanajsti. V vodstvu sta Krka in Rogaška s sedemindvajsetimi točkami.

V naslednjem krogu bo Fužinar doma gostil Bistrico. Tekma bo v nedeljo s pričetkom ob 15.uri.