Romunski voznik tovornega vozila vozil brez pnevmatike na priklopnem vozilu

Včeraj je nekaj voznikov obvestilo PU Celje, da so na avtocesti opazili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil brez ene pnevmatike. Policisti Postaje promete policije Celje so voznika, romunskega državljana, ustavili na izvozu iz avtoceste v Dramljah. Ugotovili so, da je zaradi neustreznih pnevmatik, na drugi osi priklopnega vozila razneslo desno pnevmatiko, ki se je popolnoma razletela.

 

Voznik napake na vozilu ni opazil in je brez pnevmatike vozil dlje časa, tako, da se je platišče popolnoma deformiralo. Zaradi dolgotrajne vožnje brez pnevmatike je bila tudi druga pnevmatika na desni strani preobremenjena in je obstajala velika verjetnost, da jo raznese.

Voznik je na priklopnem vozilu prevažal gradbene pripomočke in opažne plošče.

Priklopno vozilo so na podlagi 76. člena ZMV-1 izključili iz prometa, do odprave tehnične neurejenosti. Vozniku pa izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju.

Vožnja s takšnim, tehnično neurejenim vozilom, predstavlja veliko nevarnost za udeležence v cestnem prometu in tudi za samega voznika saj je stabilnost vozila vprašljiva.