Rekordno obiskano ravensko poletje v pričakovanju vrhunca dogajanja

Poletje na Ravnah je tako kot vsako leto tudi letos privabilo na tisoče obiskovalcev na pestro dogajanje v največjo občino Mežiške doline, do danes so našteli 10.000 obiskovalcev. Vročim poletnim dnevom se počasi bliža konec, na dogodkih do konca tedna pa Ravenčani pričakujejo še enkrat toliko obiska.

Vsak prebivalec Mežiške doline je enkrat obiskal Poletje na Ravnah

Če bodo napovedi organizatorjev Poletja na Ravnah in Ravenskih dnevov 2017, torej ZKŠTM-ja in občine, vsaj približno točne, bo poletno dogajanje na Ravnah privabilo okrog 22.000 obiskovalcev. Do danes so jih namreč našteli skupno 9610, najbolj obiskan dogodek je bil Koroški radio Open, na katerem so našteli okoli 2700 obiskovalcev. Temu sledita dobro obiskan koncert skupine ABBA Cover Band s 1500 poslušalci in festival narodno-zabavne glasbe Guštanj 2017, na katerem se je zbralo kar 1300 ljudi.

Organizatorji so z obiskom izjemno zadovoljni, in kot je na včerajšnji novinarski konferenci dejal direktor ZKŠTM-ja Aleš Logar, bo, statistično gledano, »poletno dogajanje na Ravnah obiskal vsak prebivalec Mežiške doline«. V okviru Poletja na Ravnah so skoraj vsak vikend organizirali najrazličnejše dogodke, poleg pestre kulturne, športne in turistične ponudbe pa se lahko pohvalijo tudi s povsem zasedenim hostlom Punkl, posledično pa je zaživela tudi grajska terasa pri DTK-ju.

Tudi mestno kopališče beleži odlične številke, k čemur je prispevalo tudi letošnje do kopalcev prijazno vreme. Do 20. 8. so na ravenskem bazenu zabeležili prek 15.000 obiskovalcev; število je podobno lanskemu, vendar letošnje sezone še ni konec. Čaka nas namreč še en vročinski val, po Logarjevih napovedih pa bo obisk ob koncu kopalne sezone za 10 odstotkov večji od lanskega.

Predstavitev poletnega dogajanja na Ravnah na včerajšnji novinarski konferenci. Od leve proti desni: Tadej Breznik, Aleš Logar

Po Avguštinovem sejmu še koncertni vikend s hrvaško zvezdo

Tudi letos bo v centru mesta potekal tradicionalni Avguštinov sejem pod dežniki. Dogajanje se bo pričelo danes ob 9. uri, letošnja posebnost in atrakcija pa bo jabolčni zavitek, dolg kar 112 metrov, ki ga bo pripravil Medgeneracijski center Ravne. Poleg štrudla, ki bo na voljo vsem obiskovalcem in ga zaradi rekordne dolžine ne bo tako hitro zmanjkalo, se na sejmu obetajo še druge zanimivosti, kot sta eko- in kulinarična tržnica, kjer bodo koroški kmetje ponujali svoje ekološko pridelane izdelke. Tradicionalno, tako kot je sam sejem, pa bodo pri Lečniku pekli EKO vola, za zabavo pa bodo poskrbeli Veseli svatje. Organizatorji ob tem opozarjajo vse, ki se boste v času sejma odpravljali na pot, da bo cesta skozi center občine zaprta od 7. do 23. ure, obvoz pa bo urejen. Ob tem se zaradi morebitnih nevšečnosti tudi opravičujejo.

Da se bo ravensko poletno dogajanje končalo v slogu, pa so organizatorji poskrbeli za odličen koncertni vikend v parku in pred letnim bazenom. V četrtek bo po 9. uri nastopila glasbena skupina FaušDur, ki s svežim repertoarjem obljublja nepozabno noč v parku, glasbeno dogajanje pa se po četrtkovem koncertu samo še stopnjuje. V petek zvečer bodo pred letnim bazenom nastopili Zmelkoow, BQL, Kingston, SkorBand in DJ Ukac, v soboto pa hrvaška glasbena zvezda Gibonni in korošec Luka Basi, domačinom bolj poznan kot Matej Prikeržnik.

»Koncert, kot ga na Ravnah še ni bilo«. S temi besedami organizatorji opisujejo prihod Gibonnija, ki bo po napovedih pred letni bazen privabil prek 4000 poslušalcev. Logar ob tem poudarja, da bodo verjetno morali omejiti vstop na prizorišče dogajanja, saj prostor pred bazenom ne omogoča tako velikih kapacitet. Na vprašanje, ali so mogoče razmišljali o kakšni drugi lokaciji, ki bi omogočala prihod oboževalcev Gibonnijeve glasbe s celotne Koroške pa tudi iz drugih slovenskih regij, Logar odgovarja, da je bila možnost še koncert v parku, vendar bi bile posledice trodnevnega dogajanja prehude za zelene površine v znamenitem grajskem parku.

JP