Ravensko komunalno podjetje prevzelo novo tovorno vozilo

V javnem komunalnem podjetju Ravne na Koroškem so v teh dneh bogatejši za novo specialno tovorno vozilo. Realizirali so večjo investicijo v letošnjem letu, ki so jo planirali v okviru poslovnega načrta. S tem nakupom so po besedah vodstva podjetja naredili korak naprej na poti k zastavljenim ciljem podjetja, to so posodobitev opreme in zagotavljanje kvalitetne, stroškovno učinkovite storitve ob upoštevanju okoljskih standardov.

Novo tovorno vozilo s prekucnikom in vgrajenim sodobnim, daljinsko vodenim dvigalom služi prevozu in premiku tovora. Gre za najsodobnejšo vozilo, ki se ponaša z okolju prijaznim EURO 6 motorjem in z dvigalom, ki zagotavlja najvišje standarde. Prednost vozila predstavlja vgrajeno dvigalo, ki ima daljšo dolžino roke, ki seže do 16 metrov razdalje in služi dvigovanju in premiku tovora. Dodatno pa je možno priključiti še košaro, paletne vilice, grabilec, na tovorno vozilo pa tudi posipalec za zimsko službo. »Vozilo bomo uporabljali predvsem pri vzdrževanju javnih površin in cest ter po potrebi tudi v ostalih dejavnostih, za potrebe občine Ravne na Koroškem in širše,« so še sporočili iz JKP Ravne na Koroškem.

»Osnovno vodilo pri nakupu novega vozila je potreba po vlaganju v lastno opremo in tehnologijo, ki prinaša višjo dodano vrednost ter ustreza višjim okoljskim in energetskim zahtevam. Nakup vozila je bil zaradi lastnih potreb po opravljanju obveznih gospodarskih javnih služb, za naše podjetje nujen. Nabava novega delovnega vozila je vsekakor pozitivna in dobrodošla okrepitev obstoječega voznega parka, ki ga imamo namen obnavljati in posodabljati tudi v prihodnje, saj bomo le na tak način lahko sledili zahtevam naročnika, pa tudi zahtevam ekološke sprejemljivosti in varstva okolja,« je predaji vozila povedala direktorica JKP Ravne na Koroškem Andreja Jehart.