Ravenski drugoligaš začenja s pripravami za spomladanski del sezone

 

Nogometaši ravenskega Fužinarja so včeraj začeli s pripravami za spomladanski del sezone, ki se bo začel 6. marca. Takrat bodo nogometaši edinega koroškega drugoligaša na domačem igrišču gostili vodilno moštvo druge lige Gorico.  

Jesenski del je Fužinar končal na zelo dobrem petem mestu. Dolgo časa je kazalo še na boljšo uvrstitev, vendar je moštvo v zadnjih petih krogih popustilo, osvojilo je le eno točko. Treba pa je vedeti, da je Fužinar zaradi gradnje nove tribune vse domače tekme igral na Stadionu NK Peca v Črni. Spomladi se bodo vse tekme spet lahko igrale na Ravnah, kar bo seveda razveselilo navijače kluba iz domačega mesta. 

Trener Fužinarja Mihael Bukovec, ki zelo uspešno vodi moštvo, je za naš portal ob začetku priprav povedal naslednje: 

“S pripravami na spomladanski del sezone začnemo danes, 18.1. V celoti bodo potekale v domačem okolju, upamo na čimprejšnjo otoplitev. Tako v igralskem kot tudi v strokovnem kadru so se zgodile velike spremembe. Do sedaj so se nam pridružili Pavli, Ferukoski, Elkaz, Grcić, Jovičić, pričakujemo še dva do tri prihode. Odšli pa so El Hage, Vardić, Kašnik, Potokar, Horvat, Trdina, Radić, Zaimi, Vidmar in Kukić. Sprememba se je zgodila tudi na mestu pomočnika trenerja. Nov pomočnik trenerja je postal Stanko Božičevič. 

Ekipa je zelo pomlajena in priložnost bo ponujena številnim obetavnim fantom iz lastne nogometne šole. Kljub težavam, ki nas pestijo, smo vsi v klubu optimisti. Želimo si zadržati visoko uvrstitev na lestvici, po možnosti afirmirati mlade igralce, ki so lep obet za prihodnje sezone. Navsezadnje se to pomlad “selimo” na domač teren in pred obnovljeno tribuno, ki naj bi svojo otvoritev doživela na uvodni tekmi spomladanskega dela proti Gorici. Preden bo šlo zares, pa se moramo dobro fizično in taktično pripraviti na zahtevno pomlad. 

Dogovorjenih imamo že šest pripravljalnih tekem, vse bodo odigrane v gosteh. Po potrebi se bomo dogovorili še za kakšno tekmo, da bi čim boljši dočakali uvodno tekmo in na splošno spomladanski del sezone.  

Vse pristaše NK Fužinarja že zdaj vabimo na prvo uradno tekmo, na naš novi pokriti stadion. Obljubljamo vam udobje na njem in borbo na terenu, do zadnjega atoma moči”.