Ravenčani se iz Dekanov vračajo s tremi točkami

Nogometaši Fužinarja so v tretji tekmi spomladanskega dela prvenstva prišli do prvih treh točk. V Dekanih so z 2:1 premagali domači Jadran in se povsem približali ekipam s sredine lestvice. Po dveh porazih je zmaga več kot dobrodošla, še posebej, ker je izborjena na vedno težkem gostovanju na Primorskem. Po nepopolnem 21.krogu ima Fužinar sedaj 22 točk, tri več od predzadnje Ilirije in devet od zadnjeuvrščenega Tabora iz Sežane. V vodstvu je še vedno Nafta, ki ji sledijo Beltinci.

 

Nogometaši Fužinarja so tokrat zaigrali odlično, povsem drugače kot na prvih dveh tekmah. V obrambi so bili zbrani, uspešno so zaustavljali poskuse domačih, ki so edini gol dali ob koncu tekme. Tudi v napadu so bili veliko bolj konkretni, dvakrat so zadeli, ob tem so si pripravili še nekaj zrelih priložnosti. Taktično so nadigrali domačo ekipo.

Prvi gol je v 29.minuti dal Petar Čuić, z rezultatom 1:0 se je končal prvi polčas.

V drugem sta padla dva zadetka, na vsaki strani po eden. V 69.minuti je Jan Patrik Gabrovec povišal na 2:0. Domači so uspeli znižati v izdihljajih tekme, strelec je bil Matija Burin. Za kaj več jim je zmanjkalo časa, Ravenčani so se po koncu tekme veselili treh več kot zasluženih točk.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je bil po tekmi zelo zadovoljen:

“Fantom čestitke za popolnoma zasluženo zmago. Zelo dobro smo se postavili in kontrolirali potek tekme, si ustvarjali priložnosti, se na napakah iz prvih dveh tekem naučili, katerih danes nismo ponovili in rezultat je tu. Čaka nas še kar veliko za trenirati, da bi bili na igrišču v takšni podobi, kot si jo vsi skupaj želimo in predvsem, da nam bo igra prinašala točke. Igralci so si z igro, pristopom, odnosom do nogometa ustvarili lepo popotnico za naprej. Čestitke tudi Dekanom za dobro pripravljeno igrišče in fer tekmo.”