Radeljsko podjetje Skupina stroka.si med zlatimi nagrajenci za inovacije

Skupina stroka.si je za rešitev FARSIGHT, namenjeno izzivom terenskega dela z uporabo virtualne resničnosti, prejela zlato priznanje za inovacijo GZS Koroške gospodarske zbornice.

 

»GZS Koroška gospodarska zbornica je v tem posebnem letu nagradila najboljše inovacije, ki so prispele na 17. razpis. Letošnja bera priznanj predstavlja 8 zlatih, 5 srebrnih in 4 bronasta priznanja,« sporoča Koroška gospodarska zbornica. Na podelitvi je priznanja prejelo 10 direktorjev prijavljenih družb, ki jih bodo nadalje v njihova podjetja prenesli preko 120-im inovatorjem in inovatorkam.

Med nagrajenci je tudi Skupina stroka.si, ki se že več kot 25 let ukvarja z informacijsko tehnologijo, za rešitev FARSIGHT pa so prejeli zlato priznanje. »Ob tej priložnosti se bi rad zahvalil vsem zaposlenim, ki so sodelovali pri razvijanju platforme FARSIGHT in z raznolikimi znanji vsak po svoje prispevali k uspešni izvedbi projekta. Še enkrat več nam je uspelo dokazati, da skupaj tvorimo odlično ekipo.« je o nagradi dejal direktor in lastnik Sandi Markon.

Sandi Markon, lastnik in direktor Skupine stroka.si (Foto: Skupina stroka.si)

Izkoriščanje virtualne realnosti in strojnega učenja

Platforma FARSIGHT je namenjena izzivom terenskega dela z uporabo obogatene in virtualne resničnosti. Organizacijam za delo na terenu omogoča boljše načrtovanje in izvedbo operacij, upravljanje delovnih sredstev ter boljši pregled dejanske prostorske situacije (GIS podatki, 2D zemljevidi obogateni s 3D fotogrametričnimi modeli) – s prilagoditvijo na naprednejše naprave, ki temeljijo na internetu stvari (IoT letalniki/droni, pametne ure, pametna očala, različni senzorji).

Izkoriščanje prednosti AI (strojnega učenja) in prediktivna analitika zagotavljata varnejše in lažje delo terenskih ekip ter preglednost nad učinkovitostjo in izrabo delovnih sredstev. Za najbolj kompleksne regulatorne scenarije in projekte, kjer je potrebno zagotoviti nesporno transparentno revizijsko sled, je v uporabi tehnologija veriženja blokov. V projekt se poleg slovenskega podjetja Stroka produkt v okviru Skupine Stroka vključujejo partnerji iz različnih držav na evropskem in širšem nivoju.

JP