Radeljska Skupina stroka.si med najboljšimi v Sloveniji

Uspešno radeljsko podjetje Stroka produkt d.o.o. se je v letu 2021 uvrstilo med le 1 odstotek slovenskih podjetij, ki so za uspešno delovanje prejela bonitetno odličnost AAA.

»Z veseljem in ponosom sporočamo, da se je naše podjetje Stroka produkt d.o.o. po analizah za leto 2021 uvrstilo v najvišji razred bonitetne odličnosti AAAso sporočili iz radeljske Skupine stroka.si. Tega je v Sloveniji med vsemi 217.359 registriranimi podjetji dosegel zgolj 1 % podjetij.

Direktor in lastnik Skupine stroka.si Sandi Markon je ob prejemu priznanja dejal, da priznanje pomeni zunanjo potrditev, ki podjetju zagotavlja varnost poslovanja. »Tako lahko zajamčimo, da smo resen in suveren partner pri sklepanju poslov,« pravi Markon. Po njegovem mnenju je temelj za dolgoročen obstoj na trgu predvsem kakovost ponujenih produktov in storitev ter vzpostavljanje in ohranjanje dobrih odnosov z vsemi deležniki. »Izjemnega pomena je tudi redno spremljanje podatkov, ki predstavlja osnovo za sprejemanje pomembnih odločitev,« je še dodal.

Bonitetna ocena odličnosti, ki jo v Sloveniji podeljuje analitična hiša Bisnode, predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih 12-ih mesecih. Podjetje, ki izkazuje najvišjo boniteto odličnosti, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji. Gospodarski subjekti z boniteto odličnosti AAA imajo obenem 98% verjetnost, da bonitetno odličnost ohranijo tudi v naslednjem letu.