Pri omejitvi hitrosti 50 km/h vozil 113 km/h, grozi mu 1.200 € globe in stranska sankcija 18 kazenskih točk

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 295 klicev občanov. 87 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 35 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

Včeraj smo na našem območju obravnavali 4 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 15 prometnih nesreč z materialno škodo.

Iz Splošne bolnišnice Celje so nas obvestili, da je pri njih iskal pomoč 38-letni voznik motornega kolesa, ki je predvčerajšnjim, v Rimskih Toplicah, v ovinku izgubil oblast nad motornim kolesom, padel in se lažje poškodoval.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo včeraj, okoli sedmih zjutraj, obravnavali na relaciji Bukovje – Stranice, kjer je voznik osebnega vozila trčil v 17-letno peško, ki je padla in se poškodovala.

Tretja prometna nesreča z lažjimi poškodbami se je zgodila na Liptovski ulici v Slovenskih Konjicah, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčil v voznico osebnega vozila, ki je vozila pred njim. Voznica se je v trčenju poškodovala.

Okoli 16. ure smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v Celju, na Čopovi ulici, kjer je voznik osebnega vozila trčil v 43-letnega voznika osebnega vozila, ki je v križišču stal pri rdeči luči na semaforju. 43-letni voznik se je v trčenju lažje poškodoval.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj v Medlogu obravnavali voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi hitrosti 50 km/h, vozil 113 km/h. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog. Za omenjeni prekršek mu grozi 1.200 € globe in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

V Spodnjem Gabrniku smo obravnavali tatvino delovnega stroja – valjarja, znamke Boombag 120 AD3, rumene barve. Delovni stroj je bil parkiran na delovišču kolesarske steze.

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.

V Obrežju pri Zidanem Mostu smo obravnavali vlom v skladiščne prostore. Storilec je ukradel dve posodi z okoli 1.500 kg bakra.

Na gradbišču v Celju smo včeraj obravnavali nesrečo pri delu. 49-letni delavec si je pri žaganju lesa s krožno žago, huje poškodoval roko. Tuja krivda je izključena.

V Celju smo obravnavali dva vloma v stanovanji in sicer na Pucovi in Iršičevi ulici.

Na Pucovi ulici je storilec iz stanovanja ukradel nekaj nakita, lastniki stanovanja na Iršičevi ulici ničesar ne pogrešajo. Storilec je v obeh primerih lastnikoma škodo povzročil z uničenjem ključavnic.

Vlom v stanovanje smo včeraj obravnavali tudi na Cesti Borisa Kraigherja v Velenju, od koder storilec ni ničesar ukradel. Lastnikom je škodo povzročil z uničenjem ključavnice.

V Velenju, na Ljubljanski cesti, je neznani storilec vlomil v garažo in ukradel neregistriran cross motor znamke Honda.

Danes, okoli dveh zjutraj, smo bili obveščeni še o požaru v gostinskem lokalu v Mozirju. Prve ugotovite kažejo, da je do požara prišlo zaradi kratkega stika na hladilniku, ki ga je ogenj v celoti uničil. Na ostale dele lokala se požar na srečo ni razširil. Tuja krivda je izključena.

Ilegalne migracije

Na območju Imenega smo včeraj izsledili 5 državljanov Rusije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za azil.

PU Celje