Prevaljčan Luka Topalović je včeraj prvič zadel v 1.SNL

V včerajšnji tekmi 33.kroga 1.SNL sta se Domžale in Gorica razšla z 1:1. V ekipi Domžal je v začetni postavi nastopil tudi Prevaljčan Luka Topalović, ki je bil v 33.minuti edini strelec za domače. Po kotu z desne strani je z močnim strelem s “srca” kazenskega prostora mimo številnih igralcev “razparal” mrežo gostujočega vratarja Dajčarja. S tem prvencem  je postal prvi igralec, rojen leta 2006, ki je zadel v prvi državni nogometni ligi. Vsekakor je to velika vzpodbuda za mladega Topalovića, ki je tudi standardni član reprezentance Slovenije U17. Brez njega si selektor Mišo Brečko te reprezentance praktično ne more predstavljati.

 

 

Luka Topalović je prve nogometne korake naredil v Korotanu, kjer je kmalu pokazal svoj talent. Nato je odšel v Maribor, zatem pa se je preselil v Domžale. To se je izkazalo za odlično potezo. V Domžalah je najboljši igralec kadetske ekipe, za katero je v letošnji sezoni dal že osemnajst zadetkov. Vse bolj mu zaupa tudi trener članske ekipe Simon Rožman, ki mu ponuja vedno večjo minutažo v članski ekipi. V zadnjih štirih prvenstvenih tekmah je bil Topalović v prvi postavi.

Prvi prvenstveni gol je seveda razveselil tudi njegova starša. Oče Stipo je tudi sam nekoč igral, bil je član Korotana in Fužinarja: V kratki izjavi za naš portal je povedal naslednje:

“Zelo vesel sem, da le Luka včeraj prvič zadel v prvi ligi. V Domžalah mu gre zelo dobro, lepo skrbijo za njega, je v dobrih rokah. Z ženo ga redno spremljava na tekmah, tako prvenstvenih kot tudi reprezentančnih. Spremljala ga bova tudi naslednji mesec na Madžarskem, kjer bo reprezentanca Slovenije U17 nastopila na evropskem prvenstvu.”

Luka Topalović je na najboljši poti, da se razvije v enega najboljših slovenskih nogometašev. Želimo mu, da to v prihodnosti tudi postane.