Pred novim šolskim letom: testiranje, samotestiranje, cepljenje

Ministrstvo za izobraževanje se skupaj z ministrstvom za zdravje pripravlja na novo šolsko leto, ki se bo za osnovne in srednje šole začelo čez slab mesec in v ta namen so se tudi sestali  s predstavniki ravnateljev vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter sindikatov. Namen srečanja je bil, da  predstavniki ministrstva za zdravje, NIJZ in svetovalne skupine za covid-19 predstavijo epidemiološko situacijo in predvidene ukrepe.

“Vsekakor si na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) želimo, da bo jeseni izobraževanje otrok in mladih potekalo v šolah in na fakultetah, za kar si vseskozi z vsemi ukrepi tudi prizadevamo. Dodatnih varoval, ki jih prejšnjo jesen ni bilo, je kar nekaj – testiranje, samotestiranje in predvsem cepljenje. Vse na tem mestu ponovno naprošamo, da se cepijo in tudi tako pomagajo, da se bo pouk jeseni lahko odvijal v prostorih šol, predšolska vzgoja otrok pa v vrtcih,” je sporočilo, ko so ga naslovili iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Sicer pa na Zavodu RS za šolstvo, v sodelovanju z NIJZ, Centrom RS za poklicno izobraževanje in ravnatelji osnovnih in srednjih šol zaključujejo prenovljeno publikacijo z obrazložitvijo modelov organizacije izobraževalnega procesa, vezano na epidemiološko stanje v državi.

Do začetka šolskega in študijskega leta je še nekaj tednov in dovolj priložnosti za cepljenje. Koroška se glede cepljenosti proti covid-19 dobro drži, saj je med slovenskimi regijami na drugem mestu.