Pravljično dogajanje v Črni na Koroškem se nadaljuje

Dogajanje v Črni na Koroškem je že v polnem zamahu. Otvoritveni vikend je bil več kot uspešen, saj se je domovanje Dobrega moža prelevilo v prav posebno pravljično okrašeno vasico. V tem kraju na Koroškem, ki so ga dodobra prizadele avgustovske poplave, so tamkajšnji prebivalci pripravili številne brezplačne dogodke in aktivnosti za obiskovalce, ki želijo biti del prave praznične izkušnje ter podpreti domačine po težkem letu.

 

Črna na Koroškem bo vse do 23. 12. dom Božička in vilina Tjana. Prvi obiskovalci so ju že obiskali in se poleg tega udeležili različnih prireditev, aktivnosti in koncertov. Pretekli vikend so na otvoritvi prazničnega odra zazveneli zvoki Nike Zorjan, Roka Piletiča iz BQL, Dejana Dogaja in Romane Krajnčan. Lokalne dobrote, sveže pečene pice iz krušne peči, kuhano vino, vroča čokolada in še več so obiskovalci lahko našli v okrašeni Črni na Koroškem. Medtem so se v le streljal oddaljeni Koprivni, kjer je to zimo zrasel čisto pravi Božičkov raj, starši greli pri kaminu, otroci pa obiskali Dobrega moža v njegovem pravljičnem domovanju. Tam so mu napisali pismo, mu sedli v naročje, z njim izdelali novoletni venček, se fotografirali, prisluhnili pravljicam starke Zime, uživali v disko zabavi in Božičku zaupali svoje skrite želje. Iz te prav posebne izkušnje so izstopali z nasmeški do ušes in iskricami v očeh.

Pred Korošci je novi pester in razburljiv konec tedna, ko bodo lahko vsi obiskovalci uživali v raznolikem programu, ki ga ponuja Pravljično Božičkovo domovanje. V petek bodo na prireditveni oder stopili Trkaj in Repki, v soboto Ivan Mitrevski, Ribič Pepe za najmlajše in tudi Fehtarji, ki bodo obiskovalce navdušili s svojimi hiti, kot sta Štorklje in Schatzi. Nedelja pa bo čas, da prisluhnemo Adiju Smolarju, Janji Vidmar, Zimskim Koscem in Lini Rahne, avtorici skladbe Pisma Božičku, skladbe dogodka. Vse dni prazničnega dogajanja bo poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo – na prizorišču bodo obiskovalci lahko uživali v picah Pizzalaba in različnih toplih napitnih. Poleg glasbenega dogajanja pa bodo ponovno na voljo različne ustvarjalne delavnice ter aktivnosti, kot sta iskanje Božičkovega in Tjanovega skritega zaklada ter grajenje sneženih mož. Prav tako lahko tisti najmlajši napišejo pismo Božičku ter ga oddajo v Božičkov nabiralnik, ki je zagotovo eden največjih tod naokoli. Le tako bo Dobri mož lahko izpolnil željo. V prazničnem programu se za vsakega najde nekaj, Črna na Koroškem pa je v teh dneh resnično postala praznična destinacija, ki združuje radost, dobrodelnost in magijo decembrskih dni.

Vabljeni v magično Črno na Koroškem.