Poslanica poslanke Alenke Helbl ob zaključku šolskega leta 2021/2022

Dragi učenci in dijaki, spoštovani zaposleni v vzgoji in izobraževanju!

 

V šolski krog vstopate učenci, dijaki, učitelji, starši. In vsi imate svoje cilje, največkrat so enaki pri vseh, zaplete se, kadar temu ni tako – takšne situacije preizkušajo in dajo izkušnje, celo poskrbijo, da postanemo bolj modri, zrelejši vsi: učenci, dijaki, starši in učitelji. Iz tega se učite, vsako leto znova.

S skupnimi močmi, močno voljo in vedoželnostjo ste do konca uspešno prekrmarili skozi še eno šolsko leto. Za vami so številni nepozabno lepi trenutki, bogatejši ste za izjemno široko in globoko vrečo znanja. A brez dvoma ste vsi tudi neizmerno veseli, da se bo oglasil zvonec, ki naznanja konec šole in zapira šolska vrata. Pred vami je tudi dan državnosti. Vsem želimo skupno misel, da Slovenija postane skupnost zadovoljnih ljudi, da bomo kot narod z bogato kulturno dediščino samozavestno stopali v evropsko družino narodov.

Počitnice so čas za oddih. Četudi morda drži, da med poletjem povsem le ni dobro pozabiti na šolo, je prav, da šolske torbe in zvezke ter učne načrte in priprave vsaj za nekaj časa pospravite v čisto spodnji predal ali povsem zadnji del omare. Želimo vam brezskrbne in sončne počitnice ter umirjen in sproščen dopust. Naj bo veliko dogodivščin in druženja pa tudi nekaj novih spoznanj. Prav je, da si odpočijete, v zadnjih dneh pa se optimistično in prijetno vznemirjeni pripravite na novo šolsko leto.

Alenka Helbl, poslanka DZ RS