Poplavljajo potoki, podrto drevje ovira promet

Neurje z močnim vetrom je v zgodnjih jutranjih urah na Koroškem povzročilo številne težave. Poplavljale so meteorne vode in potoki, veter je lomil drevje tudi na cesto. Najhuje je v okolici Radelj ob Dravi, Podvelke in Ribnice na Pohorju.

Nekaj minut čez polnoč so na pomoč hiteli gasilci PGD Prevalje. “Ob 0.17 je na ulici Trg v občini Prevalje, zaradi zamašenega jaška meteorna voda poplavljala cestišče. Posredovala sta gasilca PGD Prevalje, ki sta jašek odmašila in preprečila nadaljnje poplavljanje cestišča,” sporočajo prevaljski gasilci, ki imajo letos zaradi neusmiljenega vremena polne roke dela.

Zaprta cesta do Maribora

Nedolgo zatem pa je neurje začelo ogrožati prebivalce Podvelke. Iz Uprave RS za zaščito in reševanje so nekaj minut pred 5. uro zjutraj sporočili, da potok ogroža stanovanjske objekte na Kozjem vrhu in v naselju Rdeči Breg, na cesto Podvelka – Lehen pa je padlo drevo. Prometno-informacijski center ob tem sporoča, da je zaradi podrtega drevja med Vuhredom in Podvelko cesta zaprta za promet.

S številnimi težavami so se gasilci spopadli tudi v Radljah ob Dravi. “Ob 6.06 je na regionalni cesti Radlje–Maribor pri HE Vuhred večji zemeljski plaz zasul cestišče. Dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje so s pomočjo delovnega stroja odstranili nanos zemljine,” sporoča Uprava RS za zaščito in reševanje. Gasilci so morali razžagati in odstraniti zaradi vetra podrto drevo na cesto Vas – Remšnik, isto cesto je pri Koležnikovem mostu tudi poplavilo.

NK