Ponoči požar v Golavabuki

Danes ponoči je okoli 2. ure zjutraj zagorela stanovanjska hiša družine Rotovnik, po domače Čečovnik, v Golavabuki 13, v mestni občini Slovenj Gradec.

O tem so bili obveščeni preko Centra za obveščanje tudi gasilci PGD Golavabuka, ki so se takoj napotili na kraj požara in pričeli z gašenjem. V nadaljevanju intervencije so se jim pridružili tudi gasilci prostovoljnih gasilskih društev Slovenj Gradec, Turiška vas, Šmartno, Legen, Podgorje, Stari trg in Pameče. Po navedbah vodje intervencije Tadeja Štalekerja in koordinatorja Danila Knapa iz PGD Golavabuka (slednji je prispeval tudi fotografije pogorišča), sta ostrešje in zgornja etaža družinske stanovanjske hiše v celoti pogorela, močno pa je poškodovana tudi spodnja etaža hiše. Intervencija je trajala do pol šeste ure zjutraj, ko je bil požar dokončno pogašen. Sanacija pogorišča je že v teku.

Območja organizacija Rdečega križa Slovenj Gradec je danes pričela z zbiranjem sredstev za prizadeto družino. Donatorji lahko sredstva nakažejo na njihov transakcijski račun: SI56 6100 0001 8539 472 (Sklic: SI00 2703).

Avtor prispevka: Dušan Stojanovič, odnosi z javnostmo MOSG