Poljana v znamenju umetnosti

Poljana pri Prevaljah je ponovno v znamenju slikarjev in kiparjev. Te dni se namreč odvija tradicionalni slikarsko-kiparski tabor, ki se ga letos udeležuje 36 umetnikov iz Slovenije in Avstrije. Nekaj slikarjev in kiparjev, rezbarjev in modelarjev je že starih znancev, precej pa je tudi novih obrazov, ki jih je dosegel dober glas o tej koroški likovni koloniji.

Kolonija nosi naslov ArtiKarinta, izpeljano iz kulturnega društva Karina, ki organizira te dogodke na Poljani in je sestavljena iz ljubiteljev likovne in vseh drugih umetnosti. V teh dneh – kolonija se končuje to nedeljo – je ustvarjalce obiskalo precej ljudi, ki so si z zanimanjem ogledali nastajanje nekega likovnega dela.

Črpališče idej za platno ali kip je na tem poljanskem polju velikansko, že sam pogled proti mogočni Peci pa navdihuje. Kar nekaj podob Pece in kralja Matjaža je v nastalo. »Prebuditi moramo kralja Matjaža, da nam pomaga premagati to kovidno kugo,« je izza platna rekel eden od slikarjev, ki je imel platno in čopič obrnjen proti Peci.