Policisti 58-letnemu Celjanu zasegli oržje in naboje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 242 klicev občanov. 58 klicev je bilo interventnih. 13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo. Dvema voznikoma so zasegli vozili, ker nista izpolnjevala pogojev za vožnjo v prometu.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Celje so včeraj ob 10. uri na počivališču Lopata ustavili državljana Romunije, ki je vozil tovorno vozilo s priklopnikom, na katerem je imel naloženih več rabljenih vozil. Policisti so na kraju ugotovili, da je eno izmed naloženih vozil ukradeno na območju Francije. Policisti so vozilo zasegli in bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo.

Na Javorniku na območju Raven na Koroškem je bilo vlomljeno v klet stanovanjskega bloka iz katere je neznani storilec odtujil dva skiroja.

V Celju na Delavski ulici je neznani storilec vlomil v osebno vozilo in lastniku povzročil materialno škodo.

Prav tako je neznani storilec včeraj v večernem času vlomil v vozilo v Pečovniku iz katerega je odtujil torbico z dokumenti.

V Šaleku – Velenje, je neznani storilec poškodoval steklo na parkiranem vozilu.

Policisti so obravnavali dva manjša požara v katerih je nastala manjša materialna škoda na objektih.

Na Kopah so policisti obravnavali nesrečo na smučišču v kateri se je pri padcu lažje telesno poškodovala smučarka.

Policisti Policijske postaje Celje so 02.02.2023 po odredbi sodišča v Celju opravili hišno preiskavo pri 58-letnem Celjanu. Pri hišni preiskavi je bil najden in zasežen revolver proizvajalca Hunter HW 357 z nabojem kalibra 357 magnum in 63 nabojev kalibra7.62.