Poletje na Koroškem z novimi festivali

Poleg vsakoletnih poletnih dogodkov, ki jih organizirajo občine in razni javni zavodi, se letos na Koroškem obeta tudi zanimivo festivalsko dogajanje. V Radljah ob Dravi in na Ravnah na Koroškem se bosta odvila dva nova dogodka, ki bosta nedvomno privabila tudi obiskovalce iz bolj oddaljenih regij.

Klub koroških študentov se predstavlja z novim projektom

KKŠ Summer Break, kot se imenuje nov projekt Kluba koroških študentov, je sicer enodnevni dogodek, program pa je festivalsko naravnan; pestremu športno obarvanemu dnevnemu dogajanju sledi večerna zabava s koncerti, obiskovalci pa bodo lahko tudi kampirali.

Pod geslom Šport, zabava in dobrodelnost! se bo v soboto, 8. julija 2017, na DTK-ju na Ravnah na Koroškem, začela pisati še ena nova zgodba Kluba koroških študentov. S svojim novim največjim projektom KKŠ Summer Break bodo študentje otvorili konec izpitnega obdobja in skočili v poletje. Vir: Sporočilo za javnost

V okviru dnevnega dogajanja bodo v ospredju turnirji v različnih športih. Obiskovalci se bodo lahko pomerili na turnirju tenisa, malega nogometa, nogometa na umetni travi, v ulični košarki ter odbojki v vodi in na mivki. Predhodne prijave na turnirje zbirajo na spletni strani dogodka www.kksfest.si. Manjkalo pa ne bo niti dobrodelnosti, saj bodo z akcijo Plavam za utrip zbirali sredstva za nakup defibrilatorja, ki bo nameščen na športni objekt Osnovne šole Prežihovega Voranca.

»Proti večeru, ko se bodo zaključili športni turnirji in končale dnevne aktivnosti, pa bodo na svoj račun prišli tudi koncertni navdušenci, saj Klub koroških študentov poleg izvrstne zabave in druženja čez dan pripravlja tudi zabavno večerno koncertno dogajanje. Da ne bo nihče postal zaspan niti v večernih urah, bosta poskrbeli slovenska glasbena skupina Happy Ol’ McWeaselin pa srbski tribute band Ritam Sex-i-Ja Red Hot Chili Peppers Tribute band. Kot se za študente spodobi, se bo zabava zavlekla v noč,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

Nov festival, stara ideja

V Radljah ob Dravi pa letos organizirajo nov festival, ki je na las podoben prejšnjima dvema, ki ga je na isti lokaciji organiziral Klub koroških študentov. Zaradi finančnih razlogov KKŠ letos ne bo organiziral tako imenovanega KKŠ Summer Festa; javnosti so že januarja sporočili, da so na seji sprejeli »sklep o neizvajanju projekta KKŠ Summer FEST v mandatu 2017, saj oslabljeni finančni in organizacijski viri onemogočajo njegovo nadgradnjo«.

Tako je Občina Radlje ob Dravi vzela stvari v svoje roke. Z javnim razpisom se je podala v iskanje zasebnega partnerja za organizacijo projekta »Summer fest Radlje 2017«. Dogodek nosi zelo podoben naziv kot prejšnja dva, lokacija Vodni park Radlje ostaja ista, za organizacijo pa je zadolžen mariborski Zavod Študentska komuna, so sporočili na Občini Radlje ob Dravi.

Festival se bo odvijal od 11. do 13. avgusta, nastopili pa bodo znani domači in tuji glasbeniki, med drugim tudi Jan Plestenjak, BQL, Nina Pušlar, Magnifico in še mnogi, poskrbljeno pa bo tudi za ljubitelje elektronske glasbe.

NK