Pohod miru

Občina Črna na Koroškem je nosilec čezmejnega projekta »Pohod miru – PeaceWalk«, za katerega je skupaj s sosednjima avstrijskima občinama Globasnica in Železna kapla uspešno kandidirala na javnem razpisu Interreg SI-AT – Small projects in pridobila finančna sredstva za njegovo izvedbo. V okviru projekta bodo občine skupaj z različnimi društvi, šolami in drugimi organizacijami izpeljale dva čezmejna pohoda in srečanja s športnimi, kulturnimi in zabavnimi vsebinami, katerih namen je še bolj okrepiti medsebojno sodelovanje, povezanost, skupne aktivnosti, projekte in druženje prebivalcev z obeh strani meje.

 

Občine Črna na Koroškem, Globasnica in Železna kapla vas to soboto, 22.junija 2024 vabijo na prvi pohod in druženje, ki se bo na slovenski strani pričelo z jutranjim zbiranjem na parkirišču pred prehodom Luže v Koprivni, od koder se bodo udeleženci ob 9.00 uri podali na prijetno sprehajalno turo do planinskega gostišča Riepl na avstrijskem Koroškem. Tam se bodo ob 10.00 uri srečali z udeleženci iz avstrijskih občin in se, po želji, ob 10.30 uri povzpeli na bližnjo Topico.
Druženje se bo nadaljevalo s planinskim žegnanjem z glasbo in odlično gostinsko ponudbo gostišča Riepl.
Z avtobusne postaje v Črni na Koroškem bo ob 8.30 uri organiziran brezplačni prevoz – ob predhodni prijavi na tel. 02 87 04 810.
Vsak udeleženec bo prejel spominsko kapo, potico in brezplačno pijačo.

Prijazno vabljeni, da preživite zanimivo, športno in zabavno soboto v neokrnjeni naravi in prijetni družbi!

Občina Črna na Koroškem