Podaljšan praznični vikend sta zaznamovali dve tragični prometni nesreči na Koroškem

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so od petka do danes prejeli 1.265 klicev občanov. 342 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih. 88 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 117 s področja prometne varnosti in 108 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

Podaljšan praznični vikend sta zaznamovali dve tragični prometni nesreči na Koroškem. V petkovi prometni nesreči je umrl 33-letni sopotnik v vozilu povzročitelja prometne nesreče, v sobotni pa 43-letni voznik osebnega vozila.

Poleg omenjenih tragičnih prometnih neasreč so obravnavali še 9 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 47 prometnih nesreč z materialno škodo.

Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozili.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so osemnajstkrat ukrepali v javnih in petnajstkrat v zasebnih prostorih.

Od petka do danes so obravnavali 10 kršitev s pirotehniko, v šestih primerih smo občanom prepovedane pirotehnične izdelke zasegli.

Kriminaliteta

Petek, 22. december 2023

Na območju Rimskih Toplic so v petek obravnavali nesrečo pri delu, kjer se je pri cepljenju drv poškodoval 24-letni domačin, ki ga je hidravlika stisnila med cepilec in traktor. Hudo poškodovanega 24-letnika so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

V Mislinji so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je ukradel dve zlati verižici.

Vlom v stanovanjsko hišo so obravnavali tudi v Velenju, kjer je storilec v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je več zlatnine.

V Podvinu pri Polzeli smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Sobota, 23. december 2023

V Tlakah pri Rogatcu so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec ni ničesar ukradel.

Vlom v stanovanjsko hišo so obravnavali tudi v Dravogradu, kjer je storilec iz denarnice ukradel nekaj gotovine.

V Skornem pri Šoštanju, v Kostrivnici  in v Tlakah pri Rogatcu so obravnavali vlome v nenaseljene stanovanjske hiše. Lastniki ničesar ne pogrešajo.  

Okoli 23. ure so v Celju obravnavali drzno tatvino. Storilca, ki je občanki iz rok iztrgal denarnico z gotovino in dokumenti, so kmalu po dejanju prijeli v bližini. Denarnico so lastnici vrnili. 21-letnega storilca bodo kazensko ovadili.

Ponedeljek, 25. 12. 2023

V Šentrupertu so obravnavali tatvino okoli 300 litrov goriva, ki ga je neznani storilec ukradel iz rezervoarja tovornega vozila.

Torek, 26. december 2023

Nekaj čez sedmo uro  zjutraj so bili obveščeni, da je v Homcu, na območju Vojnika, prišlo do požara na stanovanjski hiši. Ogenj je uničil mansardo in ostrešje. Do požara je prišlo, ker je stanovalec na  vročem štedilniku pozabil ponev z oljem.

V Celju so obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel menjalni denar.

V trgovini v Celju so obravnavali poskus roparske tatvine. Prodajalka je uspela mlajšemu moškemu stvari, ki jih je poskušal ukrasti odvzeti. Storilec je pobegnil.

Nedovoljen prehod državne meje

Petek, 22. december 2023

Na območju Mežice so v petek ustavili poljskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal štiri državljane Sirije, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Državljani Sirije so zaprosili za mednarodno zaščito. Voznika bodo kazensko ovadili.

Sobota, 23. december 2023

Na območju Vranskega so ustavili ukrajinskega voznika kombiniranega vozila z nameščenimi poljskimi registrskimi tablicami, ki je v vozilu prevažal sedem državljanov Sirije in dva državljana Somalije, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Državljani Sirije in Somalije so zaprosili za mednarodno zaščito. Voznika, ki jih prevažal, bodo kazensko ovadili.

Ponedeljek, 25. 12. 2023

Na avtocestnem počivališču Lopata so obravnavali dva državljana Irana, ki sta na nezakonit način vstopila v Slovenijo. Oba sta za zaprosila za mednarodno zaščito.

PU Celje