Pod vplivom alkohola in prepovedanih drog včeraj povzročila prometno nesrečo

Policisti Postaje prometne policije so včeraj popoldne, v Vojniku, obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznica osebnega vozila na makadamskem parkirišču, najprej trčila v stanovanjsko hišo in nato pri vzvratnem premiku še v sprednji del pravilno parkiranega osebnega vozila ter v železni nosilec nadstreška ob objektu.

 

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imela 0,41 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Hitri test na prisotnost drog pa je pokazal, da je bila voznica tudi pod vplivom konoplje in kokaina. Odrejen strokovni pregled na prepovedane droge je voznica odklonila. Zaradi opisanih prekrškov sledi zoper voznico obdolžilni predlog, grozi ji globa v višini 1.920 € in 26 kazenskih točk.

Pri pregledu vozila so policisti ugotovili še poškodbo na levi strani vozila, ki se je ujemala s poškodbami na vozilu udeleženemu v prometni nesreči pred dvema dnevoma, ko je povzročiteljica s kraja prometne nesreče odpeljala. Do omenjene prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje po levi strani vozišča. V tem primeru so zoper voznico uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu Postaje prometne policije Celje, ki bo v nadaljevanju o
prekrških izdal odločbo. Voznici grozi globa v višini 620 €.