Peška umrla za posledicami prometne nesreče

Policijska uprava Celje je sporočila, da je za posledicami prometne nesreče, ki se je včeraj, nekaj minut pred 18. uro, zgodila na Ravnah na Koroškem, danes zjutraj v bolnišnici v Slovenj Gradcu, umrla 76-letna peška.

V peško, ki je vozišče prečkala na prehodu za pešce, v bližini trgovine Spar, je trčil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Dravograda. Peška je vozišče prečkala z njegove leve strani.

To je letošnja 26. smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, šesta na Koroškem. Lani sta v prometnih nesrečah na Koroškem umrli dve osebi. Na celotnem območju Policijske uprave, je lani v enakem obdobju kot letos, v prometnih nesrečah umrlo 12 ljudi, v celem letu 13.

“V zadnjih dneh smo na našem območju obravnavali več prometnih nesreč v katerih so bili udeleženi pešci. Zato znova opozarjamo voznike naj bodo še posebej pozorni na prisotnost pešcev v cestnem prometu. Hkrati opozarjamo tudi pešce, naj se pred prečkanjem vozišč dobro prepričajo, če lahko to storijo varno. Prav tako naj pri hoji uporabljajo odsevnike in svetla oblačila, da bodo čimbolj vidni,” še sporočajo iz PU Celje.