Odprtje razstave umetnin iz slikarsko-kiparskega tabora ArtKarinta

Včeraj je v Grošljevi galeriji v Družbenem domu na Prevaljah potekalo odprtje razstave umetniških del, ki so nastale v okviru Mednarodnega slikarsko-kiparskega tabora ArtKarinta na Poljani konec letošnjega avgusta. Na stenah galerije so predstavljena dela avtorjev, ki so skupaj preživeli umetniški vikend na Poljani.

V zadnjem tednu letošnjega avgusta je na Poljani na Prevaljah potekal deseti Mednarnodi slikarsko-kiparski tabor ArtKarinta. Jubilejnega tabora se je udeležilo rekordnih 44 umetnikov iz vse Slovenije pa tudi iz tujine. Slikarji iz Avstrije so stalni gostje tabora, saj so tudi člani društva Karinta, na tabor pa so prišli tudi kiparji z Madžarske. Tako kot vsako leto pa je Kulturno društvo Karinta pripravilo razstavo umetniških del, ki so nastale pod in okoli kozolca na Poljani.

Oko nepoznavalca, ki umetnost spremlja le laično, ne ugotovi, da so umetnine delo amaterjev. Mojstrovine ljubiteljskih slikarjev in kiparjev lahko brez težav postavimo ob bok največjim. Kot je razvidno s sten Grošljeve galerije v Družbenem domu na Prevaljah, so na letošnjem taboru prevladovale krajinske slike. Glavni motiv slikarjev je bila sama lokacija ustvarjanja – Poljana, ki ima zelo bogato zgodovino.

Ob odprtju razstave so organizatorji najbolj zaslužnim članom KD Karinta in drugim slikarjem podelili plakete, s čimer so se poklonili njihovemu sodelovanju in doprinosu k razvoju tabora, društva in kulture nasploh. Več o taboru na Poljani si lahko preberete na tej povezavi: http://e-koroska.si/slikarji-in-kiparji-okupirali-poljano/

JP