Odbojkarji Fužinarja izgubili prvo kvalifikacijsko tekmo za 1.A ligo

Sinoči je bila na Ravnah odigrana prva kvalifikacijska tekma osmine finala državnega odbojkarskega prvenstva za uvrstitev v četrtfinale in zagotovitev mesta v 1.A ligi. Domači Fužinar je moral priznati premoč Krki iz Novega mesta. Gostje so zmagali s 3:1 (-17, 12,22,17) v nizih. Prvi niz so dobili igralci Fužinarja, potem pa naslednje tri gostje. Povratna tekma bo na sporedu že v soboto v Novem mestu, morebitna tretja pa v ponedeljek na Ravnah.

 

Po tekmi je trener Fužinarja Bogdan Veličković za naš portal povedal naslednje:

“Najprej bi se zahvalil našim navijačem, ki so nas prišli podpret v tako velikem številu. Žal mi je, da se jim nismo oddolžili z zmago, ampak srčno upam, da bomo zmagali v Novem mestu, potem pa si v ponedeljek skupaj z njimi v tretji tekmi priigrali 1.A ligo.

Tekma se je sicer začela po naših načrtih. Odprli smo jo odlično, taktično, na krilih energije naših navijačev, vse je bilo tako, kot smo želeli. Po prepričljivo dobljenem prvem nizu pa smo se ustavili. Igra nam ni več stekla, kot da bi nam nekdo “ugasnil luči.” Padli smo predvsem na sprejemu, bili smo nezbrani v obrambi in bilo je logično, da nam je igra razpadla. Tako je bilo do konca tekme. Nič nas ni več moglo dvigniti, Krka je vse to znala izkoristiti.

Žalostno pa je to, da je sistem tekmovanja takšen, da kljub prvemu mestu v 1.B ligi ne napreduješ direktno v 1.A ligo, ampak moraš igrati kvalifikacije. To daje možnosti ekipam, kot je Krka, da se ne glede na slabo sezono in zadnje mesto v 1.A ligi rešijo in ostanejo v ligi.

Mi bomo sedaj “spočili glave”, se po tem porazu umirili, potem pa bomo šli v Novem mestu na polno, na zmago. Potem pa naj se v ponedeljek celotna Koroška zbere v dvorani Prežihov Voranc, da vrnemo Fužinar tja, kamor spada.

Življenje me je nekako izučilo, da sem za vse vedno moral po težji poti, naj bo tako tudi sedaj. Mi v Srbiji rečemo: za dežjem vedno posije sonce.”