Nogometaši Fužinarja zmagali v Slovenski Bistrici

Nogometaši Fužinarja so včeraj v 9.krogu 2.SNL na gostovanju v Slovenski Bistrici premagali domače moštvo Ketty Emmi&Impol Bistrica s 4:2. To je druga zmaga Fužinarja v tem prvenstvu. Pred dobrim mesecem so z istim rezultatom ugnali velenjski Rudar. Z novimi tremi točkami se je Fužinar povzpel na deseto mesto na lestvici, ima osem točk. Nadaljevanje bo tako sedaj nekoliko lažje, še posebej, če Ravenčani v soboto na domačem igrišču premagajo Ilirijo, ki je s šestimi točkami na trinajstem mestu.

 

Tekma v Slovenski Bistrici se je za moštvo trenerja Mihaela Bukovca začela slabo. Domači so povedli že v 7.minuti, ko je zadel Chidera Henry Nwoga.

Ravenčani so se nato zbrali v 34.minuti izenačili. Strelec je bil Ikena Divine Igwe. Samo minuto kasneje je Murat Bajraj povedel Fužinar v vodstvo.

Veselje ob vodstvu ni trajalo dolgo, v 38.minuti je izenačil Ante Kuliš. Na polčas sta ekipi tako odšli z neodločenim izidom 2:2.

V drugem polčasu so oboji igrali na zmago, kakšnih 300 gledalcev je videlo priložnosti na obeh straneh.

Bolj zbrani pri zaključkih so bili nogometaši Fužinarja, ki so z lepim strelom Ceneta Kiteka v 63.minuti znova povedli. Zmago gostov je v 90.minuti potrdil Matija Carl, ki je postavil končni rezultat 4:2.

Po tekmi je bil trener Fužinarja Mihael Bukovec seveda zadovoljen z zmago, povedal je naslednje:

“Najprej čestitke vsem fantom za lepo zmago v gosteh, ki sem jo sicer pričakoval. Tekma je bila čvrsta, trda, borbena z obeh strani. Mi smo imeli več športne sreče, pa tudi znanja, saj smo dali štiri lepe gole. Nadaljujemo v soboto in potrjujemo to zmago v gosteh proti Iliriji, ki so prav tako neugoden tekmec.”

Tekma v soboto se bo na Mestnem stadionu na Ravnah pričela ob 16. uri.