Nogometaši Fužinarja zmagali v Beltincih

Nogometaši Fužinarja so v 22.krogu 2.SNL v Beltincih premagali domače moštvo s 3:0. Na vročem terenu bivšega prvoligaša so z izjemno predstavo deklasirali domače moštvo. V prvem polčasu je bila tekma izenačena.  V drugem polčasu pa so igralci Fužinarja kar trikrat zadeli domačo mrežo in zanesljivo zmagali.

 

Najprej je Verunica v 49. minuti po podaji Katuše povedel Ravenčane v vodstvo. S taktično pametno in disciplinirano igro so igralci Fužinarja v nadaljevanju polčasa uspeli zaustaviti domačine in prvič letos ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno. V napadu pa so bili znova učinkoviti, saj sta ob koncu srečanja zadela Jovičić po samostojnem prodoru v 84.minuti in še enkrat Verunica v 89.minuti po lepi akciji celotne ekipe.

To je velika zmaga tako za igralce kot tudi za trenerja Mihaela Bukovca, ki je včasih igral za Beltince. S temi tremi točkami se je Fužinar spet približal četrtemu mestu, ki je realno še dosegljivo. Fužinar je trenutno sedmi z 32 točkami.

Po tekmi je trener Fužinarja za naš portal povedal naslednje:

“Trda, čvrsta, zelo težka tekma. Najprej so imeli priložnost domači, rešil nas je vratar Marčič. Nato je imel za nas priložnost Jovičić, tu se je izkazal domači vratar. V nadaljevanju je tekma potekala med obema kazenskima prostoroma. Igral se je ne preveč gledljiv nogomet. V drugem polčasu smo stopili na žogo, povezali vse linije in zelo hitro povedli. Nasprotnik je nato malo pritisnil na naša vrata, a ni bil konkreten. Do konca smo dali še dva gola in odločili zmagovalca. Vse čestitke gredo naši zdesetkani in oslabljeni ekipi. Izpostavil bi mladega Matica Turičnika, ki je odigral skoraj celotno tekmo in to na zelo visokem nivoju. Veseli me, da se vključuje veliko mladih in da izkoriščajo svojo priložnost.”