Nogometaši Fužinarja v sodnikovem podaljšku do točke

Nogometaši Fužinarja so v 17.krogu prvenstva 2.SNL gostovali v Biljah pri domači istoimeni ekipi. Tekma, na kateri smo videli dva popolnoma različna polčasa, se je končala z 2:2. Rezultat je na koncu najbolj pravičen. Fužinar je bil boljši v prvem polčasu, Bilje v drugem. Z osvojeno točko je Fužinar sedaj z osemnajstimi točkami na dvanajstem mestu. Vodi Rogaška s štiridesetimi točkami, Aluminij ima točko manj.

 

Ravenčani so imeli prve pol ure vso kontrolo na igrišču, terensko premoč in posest žoge. Domači so se pomaknili na svojo polovico in čakali le na protinapade. Taktika se jim je podrla že na začetku tekme, ko se je poškodoval njihov najboljši napadalec Bamba Susso, ki je moral že v 15.minuti iz igre.

Prvi je domačemu vratarju Lipičarju zapretil Turičnik. Po kotu in izbiti žogi je streljal s šestnajstih metrov, žoga je zadela desno vratnico, od katere se je odbila iz igrišča. Tri minute je z desne strani po povratni žogi streljal Svržnjak, Lipičar je bil na mestu.

Ofenziva se je gostom obrestovala v 23.minuti. Najprej je Lipičar dober strel Pesjaka odbil v kot. Po kotu pa je bil na drugi vratnici najspretnejši Maksimović, ki je žogo poslal v prazno mrežo.

Deset minut kasneje je s prostega strela s sedemnajstih metrov streljal Plaznik, vendar preslabo za domačega vratarja.

Domači so prvič ogrozili vratarja Fužinarja Marčiča v 37.minuti. Z desne strani je streljal Štrukelj, Marčič je žogo odbil v kot. Po kotu je spet poskušal Štrukelj, toda žogo ni najbolje zadel.

V drugem polčasu pa smo na igrišču videli drugo sliko. Domači so se pomaknili višje, Ravenčani so imeli velike probleme pri organizaciji svojih napadov.

V 56. minuti je z desne strani streljal Erniša, Marčič je njegov strel obranil. Petnajst minut kasneje je Erniša pobegnil skozi sredino in s kakšnih dvajsetih metrov streljal, žoga se je pred Marčičem, ki je poskušal posredovati, odbila in končala v mreži.

Fužinar v drugem polčasu ni imel izrazitejše priložnosti. Omembe vreden je le strel Ibriana v 78.minuti, vendar je žogo preslabo zadel in zgrešil vrata.

Domači so povedli v 82.minuti. Kladar je visoko žogo spustil pred Marčičeva vrata, tam se je povsem sam znašel Štrukelj in povedel domače v vodstvo.

V 90.minuti so imeli Biljani priložnost za povišanje vodstva, vendar so slabo zaključili protinapad.

Kazen je prišla v 92.minuti. Maksimović je opazil, da stoji Lipičar nekoliko izven svojih vrat. S kakšnih petindvajsetih metrov ga je z izvrstnim lobom premagal ter Ravenčanom prinesel točko.

Po koncu tekme je trener Fužinarja Mihael Bukovec povedal naslednje:

“Prvi polčas smo igrali zelo dobro, popolnoma smo kontrolirali igro. Dali smo gol, lahko bi še kakšnega. V drugem polčasu smo se nerazumljivo pomaknili nazaj, iniciativo prepustili domačim. Na koncu smo že tretjič v zadnjih nekaj tekmah zadeli, kar pomeni gotovo določeno kvaliteto, karakter ekipe.”

V soboto bo Fužinar doma odigral zadnjo tekmo te jeseni. Nasprotnik bo Primorje iz Ajdovščine. Tekma se bo začela ob 13.30 uri.