Nogometaši Fužinarja so na generalki pred prvo prvenstveno tekmo remizirali

Nogometaši Fužinarja so v zadnji prijateljski tekmi pred prvim krogom novega prvenstva v 2.SNL na Ravnah gostili ekipo Dobrovce, ki igra v tretji ligi. Tekma se je končala z rezultatom 1:1. Gostje so povedli v prvem polčasu, v drugem pa je s strelom pod prečko izenačil Anže Turičnik.

 

Tekma je bila odigrana po veliki sparini, ki je vplivala na tempo igre, dinamiko tekme. Gostje so se organizirano branili in čakali na protinapade. Dva sta bila zelo nevarna, obakrat se je izkazal domači vratar Tilen Marčič. Na drugi strani so imeli domači igralci nekaj priložnosti, da bi tekmo lahko odločili sebi v prid. Predvsem srednji napadalec Faris Zubanović, ki se je trikrat sam znašel pred gostujočim vratarjem, a ga ni uspel premagati.

Domačemu občinstvu, zbralo se je kakšnih 100 gledalcev, so se prvič predstavili številni novinci, ki bodo v letošnji sezoni igrali za NK Fužinar. Že naslednjo soboto se bodo lahko  izkazali tudi v prvi prvenstveni tekmi, ko čaka Ravenčane gostovanje v Dobu, kjer se bodo pomerili z domačim Roltekom. Tekma se bo začela ob 17.30h.

Po koncu tekme je trener Fužinarja Mihael Bukovec povedal naslednje:

“Zadnja pripravljalna tekma pred začetkom prvenstva z ekipo Dobrovce se nam ni izšla po naših željah in načrtih. Ampak nič ne de. Še nekaj stvari moramo popraviti, kar je jasno, saj je ekipa čisto nova. Upam, da se bomo v Dobu predstavili v povsem drugi luči. Vemo, da je čar prvenstva čisto nekaj drugega. Fantom ni kaj zameriti, želja je bila. Očitno pa je velika vročina opravila svoje. Nasprotnik je bil dobro postavljen, organiziran. Težko je bilo prebiti njihov obrambni zid. Ustvarili smo si premalo priložnosti, v teh, ki pa smo si jih pripravili, pa smo bili nekoncentrirani. 

V prvenstvu pričakujem maksimalno angažiranost vseh fantov in tudi kluba. Tako kot v vseh prejšnjih prvenstvih bomo tudi v tem “grizli” do zadnjega atoma moči.”