Nogometaši Fužinarja se kljub dobri igre iz Nove Gorice vračajo brez točk

Nogometaši Fužinarja so v 11.krogu 2.SNL gostovali v Novi Gorici. Kljub odlični igri v prvem polčasu, ko so nadigrali favorizirano domače moštvo, se iz mesta vrtnic vračajo praznih rok, Gorica je zmagala z 2:1. Ravenčani po nepopolnem enajstem krogu tako z enajstim točkam ostajajo na desetem mestu. Vodijo Beltinci, ki so danes v Novem mestu premagali Krko z 2:0, imajo 23 točk, Gorica in Primorje na drugem oziroma tretjem mestu imata točko manj.

Nogometaši Fužinarja so v prvem polčasu prikazali eno boljših iger v tem prvenstvu, si priigrali 2-3 zrele priložnosti. Najlepšo je imel Murat Bajraj, vendar z bližine ni zadel.

 

Kazen za neizkoriščene priložnosti je prišla v 36.minuti, ko je z razdalje zadel Darko Hrka. Gorica je tako na polčas odšla z golom prednosti.

Fužinar je v 54.minuti uspel izenačiti. Strelec je bil Cene Kitek, ki je izkoristil enajstmetrovko, pred tem je bil v kazenskem prostoru Gorice nepravilno zaustavljen Ikenna Divine Igwe.

Goričani, ki so drugi polčas odigrali veliko bolje kot prvega, so znova povedli v 62.minuti, ko je prav tako z razdalje zadel Luka Baruca. Rezultat se do konca tekme ni spremenil, ostalo je pri minimalni zmagi domačih.

Pred tekmo je bila Gorica velik favorit, malokdo je verjel, da bo Fužinar uspel presenetiti domače moštvo, ki je v zadnjih nekaj krogih v vzponu. Vendar bi se glede na prikazano to lahko zgodilo, Ravenčani so bili enakovredni, v določenih delih tekme boljši, zaslužili bi si točko.

Po koncu tekme je trener Fužinarja Mihael Bukovec tako opisal tekmo:

“Danes so lahko gledalci videli zelo dobro tekmo, obe ekipi sta igrali na visokem nivoju. V prvem polčasu smo bili boljši, lahko bi vodili z dvema goloma prednosti. Na žalost nismo realizirali svojih priložnosti, potem smo prejeli še gol. Jasno je bilo, da Gorica ne bo odigrala dva slaba polčasa, v drugem delu so popravili svojo igro. Kljub temu smo uspeli izenačiti po pravilno dosojeni enajstmetrovki, potem pa smo spet prejeli gol z razdalje. Na koncu bi dejal, da smo igrali danes, na delovni dan, v Novi Gorici že ob 16. uri, odgovorni za delegiranje tekem bi morali malo gledati, kako delegirajo tekme.”